Nyheder og presse
Del
Børn og unge

U21-herrerne samles i marts

Skrevet af Frederik G. Schmidt
23. feb 2021Kl. 12:30

Dansk Håndbold Forbund har besluttet, at alle aktiviteter omkring ungdomslandsholdene samt talenttræning i marts aflyses med undtagelse af U21-landsholdets samling i Fredericia. Sportschef Morten Henriksen forklarer her hvorfor.

Ungdomslandskampe og ungdomsslutrunder, træningssamlinger og talenttræninger er siden marts sidste år – med få undtagelser - blevet aflyst på stribe. Den nuværende situation får også konsekvenser for alle aktiviteter i Dansk Håndbold Forbunds talentsystem i marts, hvor samtlige træninger og samlinger aflyses på nær U21-herrernes træningssamling. Den beslutning baseres ifølge sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, på en række forskellige faktorer:

”Vi savner alle at komme i gang igen. Der er ikke noget, vi hellere vil, men vi er nødt til at sætte tingene i en samfunds- og sundhedsmæssig kontekst. Det betyder, at vi har aflyst samtlige aktiviteter i marts med undtagelse af U21-landsholdets samling, som vi mener, at vi kan gennemføre forsvarligt og indenfor reglerne,” siger Morten Henriksen og fortsætter:

”Vi kan lave en sikker samling med U21-herrerne – på samme vis som med A-landsholdene. Alle spillere træner regelmæssigt, da de til dagligt træner med i en trup i enten liga eller 1. division. Her indgår de i et testregime, der betyder, at vi kan fortsætte de hyppige tests under en samling. Derudover er det deres sidste år som ungdomslandsholdspiller i vores system. Spillerne fik aflyst deres U20-slutrunde, og IHF har nu også aflyst U21-VM. Derfor vil vi gøre vores bedste for, at vi finder gode muligheder for berørte spillere - både med henblik på deres udvikling på kort og lang sigt,” siger Morten Henriksen. 

Hvorfor må U19-landsholdene ikke samles?
Det kan virke besynderligt, når U21-landsholdet må samles, mens eksempelvis de to U19-landshold ikke må. Det er der dog ifølge Morten Henriksen en forklaring på:

”Vi ønsker ikke at samle spillere, der lige nu ikke træner i deres klub. Vi vil ikke gøre forskel på spillerne på de to U19-landshold, hvor vi reelt set kun kunne udtage de spillere, der var i træning hjemme i klubberne i 1. division eller i ligaen. Vi ønsker heller ikke at skabe et muligt incitament til at spillere, der ikke træner med liga og 1. divisionsklubber, omgås reglerne. Det vil simpelthen være uacceptabelt, hvis den mulighed for at holde eliteidrætten i gang misbruges af nogle, der træner unødvendigt med,” siger sportschefen og fortsætter:

”Vi har et ansvar i forhold til de aktiviteter, vi laver – og i forhold til den udtagelse eliteidrætten har. Vi ønsker ikke at løbe nogen unødvendig risiko. Nu skaber vi os nogle erfaringer med U21-herrene, og så må vi se, hvad der muligt i april, hvor vi forhåbentligt kan åbne lidt mere, ” siger Morten Henriksen.

U21-herrerne samles i Fredericia fra den 8.-13. marts.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE