Nyheder og presse
Del
U20-landsholdet slutter VM af med en sejr over Angola. Foto: Damir Sencar
Kvindelandshold

U20-kvinderne runder VM af på flot vis

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
03. jul 2022Kl. 19:23

De danske U20-kvinder fik en flot afslutning på VM i Slovenien, hvor de efter to sejre i placeringskampene slutter på en 5. plads ved deres sidste slutrunde.

Søndag eftermiddag spillede det danske U20-landshold deres sidste kamp ved VM i Slovenien. Danskerne sluttede VM af med en sejr over Angola. En sejr der betød, at holdet ender på en femteplads ved mesterskabet.

Vi fangede landstræner Heine Eriksen til en kommentar ovenpå den sidste kamp:

”Jeg er meget glad for den måde, vi slutter det her VM af på. Vi ender som nummer fem, og ikke fordi det betyder så meget, om vi bliver nummer fem eller otte, når vi ligger i den ende, men det er mere det, at slutte af med to sejre, der betyder noget. Det, synes jeg, var en stor præstation af holdet,” fortæller landstræneren og sætter samtidig lidt ord på holdets samlede præstation under mesterskabet:

”Hvis jeg skal se på turneringen som helhed, så synes jeg faktisk at det er supergodt gået i rigtig mange kampe. Vi har fået rigtig meget ud af det her mesterskab, og at vi som hold formår at spille rigtig, rigtig godt undervejs, kan jeg kun være tilfreds med. Der er bare blevet arbejdet stenhårdt hele vejen igennem.”

Og selvom dette var sidste slutrunde for U20-landsholdet, så er det ikke A-landsholdet, som spillerne bør kigge efter lige med det samme, lyder det fra Heine Eriksen:

”Det kan godt være, at vores unge talenter nu siger farvel til årene som ungdomslandsholdsspillere, men det betyder ikke, at de skal kigge mod A-landsholdet lige med det samme. Det vigtige er, at de skal bruge de næste 4-5 år på at finde vejen til landsholdet, og det skal Dansk Håndbold Forbund og klubberne selvfølgelig hjælpe dem med. Og det er jeg sikker på, de vil gøre.”

Landstræner takker af efter 21 år
Udover, at det var U20-landsholdets sidste landskamp sammen, så var det faktisk også Heine Eriksen sidste kamp i spidsen for det danske ungdomslandshold.

Efter 21 år og knap 500 kampe i spidsen for danske A- og ungdomslandshold har Heine Eriksen valgt at stoppe sin landstrænerkarriere og fokusere sit arbejde som cheftræner for Aarhus United i kvindernes Liga. Det meldte han ud tidligere på sommeren.

Nu står han så, efter sin sidste kamp, og ser tilbage:

”Det har været rigtig mange år, hvor jeg har været meget privilegeret og oplevet en masse ting, arbejdet med en masse dygtige spillere, ledere og folk i DHF. Så det er en stor glæde og stolthed over min tid, der fylder, men lige nu går mine tanker faktisk mest på, at vi har nogle timer tilbage sammen som hold nu her og dem skal vi nyde. Men når jeg så sidder hjemme i Aarhus om 24 timer, så er det klart, at jeg måske lige vil sætte mig ned og tænke over alle de oplevelser, jeg har haft,” slutter landstræneren.

Resultatet af Danmarks to placeringskampe i tal:

3. juli Angola – Danmark 21-23
1. juli Tyskland – Danmark 27-38

Følg de øvrige danske ungdomslandshold
De danske U20-kvinder rejser i morgen hjem fra Slovenien, men heldigvis skal vi ikke vente længe, før der igen spilles landskampe for ungdomslandsholdene. Allerede i den kommende uge tager de danske U20-herrer nemlig hul på EM i Portugal.

Du kan altid få seneste nyt om de andre danske ungdomslandshold på vores officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold, hvor der også vil blive opdateret om U20 EM.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE