Nyheder og presse
Del
U19-damerne er videre til EM-mellemrunden efter sejr over Tyskland. Foto: EHF
Børn og unge

U19-kvinderne videre til EM-mellemrunde

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
12. jul 2021Kl. 12:21

Det danske U19-kvindelandshold strøg i går aftes helt til tops i gruppe A efter en sejr over Tyskland på 26-21 i den sidste puljekamp ved EM.

Ved dette års U19 EM for kvinder har de danske U19-damer taget to sejre og lidt et nederlag i det indledende puljespil. De fire point giver de danske kvinder adgang videre til mellemrunden.

Danmarks tre indledende gruppekampe i resultater:  
8/7 kl. 19.30 Danmark-Slovenien 31-17
9/7 kl. 17.00 Schweiz-Danmark 26-23
11/7 kl. 17.00 Danmark-Tyskland 26-21

Den danske U19-landstræner Heine Eriksen er fint tilfreds med holdets tre første kampe, og især præstationen i den afgørende kamp mod Tyskland bliver fremhævet i landstrænerens status før mellemrunden:

”Vi har haft tre hårde kampe i de indledende puljespil mod tre modstandere, som på hver deres måde har udfordret os. Vi kommer rigtig godt i gang med turneringen og slår værtsnationen fra Slovenien overbevisende i den første kamp i en næsten fyldt hal. Det var en fed oplevelse for pigerne at få lov til endelig at spille foran et publikum igen.”

”I kampen mod Schweiz møder vi et rigtig stærkt og spændende hold, med mange dygtige spillere. Vi taber desværre kampen og sætter dermed os selv under pres i den sidste puljekamp, som skal vindes, hvis vi vil videre til mellemrunden. Der var en målsætning for os fra start at komme videre til mellemrunden, for så ville vi kvalificere os til U20 VM og desuden få chancen for at møde nogle endnu dygtige modstandere.”

”Det var fantastisk at se, hvordan holdet præsterede i kampen mod Tyskland. Vi har vel spillet omkring 25 landskampe med den her årgang, og kampen mod tyskerne vurderer jeg som en af de absolut bedste, vi har spillet, hvor vi præsterer tæt på det optimale. Og derfor vinder vi også forholdsvis komfortabelt over et ellers stærkt tysk hold.”

Stærke modstandere venter i mellemrunden

I mellemrundens gruppe 1 venter henholdsvis Sverige og Rusland. De to kampe bliver ifølge U19-landstræneren store opgaver for de rød/hvide:

”Nu venter der to rigtig hårde opgaver mod Rusland og Sverige. Sverige har ligesom os selv to point med over i mellemrunden, fordi de slog Rusland. Vi lægger ud mod russerne i morgen og svenskerne dagen efter, og det bliver uden tvivl nogle rigtig fede kampe at få lov at spille. Vi mødte svenskerne for kort tid siden til SOC, men det hold, de har med her, er noget stærkere end det hold, vi mødte der. Så der venter os virkelig en stor opgave, men vi glæder os rigtig meget!”

Programmet for Danmarks to kampe ved mellemrunden ser således ud:

13/7 kl. 17.00 Danmark - Rusland

14/7 kl. 19.00 Sverige – Danmark 

Du kan følge de to kampe via livestream her: https://ehftv.com/home

Fakta om U19-EM:

U19-EM (Women's 19 EHF EURO 2021) afholdes i Celje fra den 8.-18. juli. Du kan finde mere information om mesterskabet på den officielle hjemmeside.

Husk, du kan altid få seneste nyt om U19-damerne – og de andre danske ungdomslandshold – på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE