Nyheder og presse
Del
U19-kvinderne vandt ellers den sidste mellemrundekamp 25-24 over Sverige. Foto: EHF
Børn og unge

U19-kvinderne skal spille EM-placeringskampe

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
15. jul 2021Kl. 12:13

Det danske U19-landshold vandt onsdag aften en flot sejr over vores svenske naboer, men desværre var sejren ikke stor nok til at sende holdet videre til semifinalerne.

To mål manglede der, for at de danske U19-kvinder var gået videre til semifinalerne ved EM i Slovenien. En dansk etmålssejr over Sverige var desværre ikke nok, efter et dansk nederlag til Rusland i den første mellemrundekamp ved EM. Tre hold endte på fire point, og der trak danskerne altså det korteste strå.

Derfor venter der nu danskerne to placeringskampe om 5.-8. pladsen. Og selvom det ikke blev til en plads i semifinalerne, er landstræner Heine Eriksen stolt over, hvad holdet har præsteret:

”Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi er så tæt på og så ender med at trække nitten. Når det er sagt, kan vi være rigtig stolte af kampen mod svenskerne. Vi spiller en rigtig, rigtig god kamp hele vejen igennem, og ligger i perioder til at vinde med minimum de tre mål, vi har brug for, men i sidste ende holdt det ikke til mere end en etmålssejr.

”Nu spiller vi om 5.-8. pladsen, hvor vi kommer til at møde nogle stærke hold. Det er nogle rigtig gode kampe for os at få, så det her EM er langt fra slut endnu. Alt efter hvordan det går i morgen, krydser vi med Tyskland og Rumænien. Så det bliver uden tvivl nogle gode kampe, hvor der skal leveres på det samme høje niveau, som vi har leveret på indtil videre.”

Programmet for Danmarks placeringskampe ser således ud:

16/7 kl. 12.30 Danmark – Kroatien

Du kan følge kampen via livestream her: https://ehftv.com/home

Resultater fra Danmarks kampe i Celje:

Indledende gruppekampe
8/7 kl. 19.30 Danmark-Slovenien 31-17
9/7 kl. 17.00 Schweiz-Danmark 26-23
11/7 kl. 17.00 Danmark-Tyskland 26-21

 Mellemrunden
13/7 Danmark – Rusland 24-27
14/7 Sverige – Danmark 24-25

Fakta om U19-EM:

  • U19-EM (Women's 19 EHF EURO 2021) afholdes i Celje fra den 8.-18. juli.
  • Du kan finde mere information om mesterskabet på den officielle hjemmeside.

 

Husk, du kan altid få seneste nyt om U19-damerne – og de andre danske ungdomslandshold – på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE