Nyheder og presse
Del
U19-herrerne sluttede gruppespillet med et uafgjort resultat mod Tyskland. Jozo Cabraja / kolektiff
Børn og unge

U19-herrrerne er videre til mellemrunden ved EM

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
16. aug 2021Kl. 16:12

De danske U19-herrer har i deres tre indledende gruppekampe kæmpet sig til en 1. plads i gruppen, der dermed giver videre avancement til mellemrunden ved U19-EM i Kroatien.

De danske U19-herrer er kommet stærkt igennem det indledende gruppespil ved EM i Kroatien.  To sejre og en enkelt uafgjort er det blevet til, og det betyder at det danske hold topper gruppe C og går videre til mellemrunden med 1 point.

Danmarks tre indledende gruppekampe i resultater:  

12/8 Danmark - Norge 29-19
13/8 Rusland - Danmark 26-38
15/8 Danmark - Tyskland 29-29

Den danske U19-landstræner Arnór Atlason er også godt tilfreds med holdets præstation i de tre første kampe – og ikke mindst at holdet har opnået målsætningen om at gå videre til mellemrunden, hvor der vil være god erfaring at hente for de unge spillere.

”Vi kommer rigtig godt fra start med to sejre, hvor vi spiller fin håndbold. Vores forsvar står stærkt, vi har gode keepere, og i angrebet spiller vi godt. I går spillede vi så en rigtig hård og sidste gruppekamp mod Tyskland, hvor vi virkelig bliver presset og kampen bølger frem og tilbage. Vi er nede med fire mål i første halvleg, så kommer vi tilbage og fører med tre mål, før vi så igen er bagud med tre med bare fire minutter tilbage af kampen. Men det lykkes os at kæmpe os tilbage og slutte med et uafgjort resultat, og det viser virkelig stor moral hos drengene. Det ene point kan vise sig at blive meget vigtigt i mellemrunden," siger landstræneren og tilføjer:

”Mest af alt glæder det mig, at alle spillere er kommet rigtig godt i gang og har bidraget på de opgaver, som de er tiltænkt. Vi er ved rigtig godt mod, og drengene hygger sig helt vildt. Vi har lige nu fokus på få restitueret godt ovenpå de tre kampe, så vi kan stå så skarpt så muligt i morgen.”

Der er også en udskiftning i truppen forud for mellemrunden. Højrebacken Christian Termansen pådrog sig en mindre skade i den første kamp, og når desværre ikke at blive klar til kampene i mellemrunden. Derfor har landstrænen indkaldt Nikolaj Juhl Petersen som erstatning.

Værtsnationen venter i første kamp

I mellemrunden er Danmarks pulje C blevet matchet med pulje D, hvor Kroatien og Portugal venter. De danske herrer lægger ud mod Kroatien, der er værtsnation, og som har 2 point med over i mellemrunden.

”Der venter os en meget hård mellemrunde, og det er uden tvivl en stærk pulje, vi er kommet i. Det bliver en stor oplevelse for drengene at møde Kroatien på deres hjemmebane, som værtsnation. Og der vil helt sikkert være rigtig meget læring og erfaring for drengene at hente i den kamp. Vores mål forud for turneringen var at gå videre til mellemrunden, for det er der, at der er nogle gode kampe, som vi virkelig kan udvikle os i. Så det bliver spændende at se, hvordan holdet tackler det," fortæller Arnór Atlason og fortsætter:

”Vi er meget opsatte på at spille vores chance, og så ser vi, hvor langt det rækker. Det bliver vigtigt, at vi især forsvarsmæssigt kan være lidt hårdere i aktionerne og bringe noget mere fysik ind i kampen. Det er helt sikkert blevet bedre i løbet af de første tre kampe, men i mellemrunden bliver vi nødt til at skrue endnu mere op for at kunne modstå det pres, som de to meget stærke hold kommer med.!

Programmet for Danmarks to kampe ved mellemrunden ser således ud:

17/8 kl. 20.30 Danmark - Kroatien

18/8 kl. 18.30 Portugal – Danmark 

Du kan følge de to kampe via livestream her: https://ehftv.com/home

Fakta om U19-EM:

U19-EM (Men’s 19 EHF EURO 2021) afholdes i Kroatien fra den 12.-22. august. Du kan finde mere information om mesterskabet på siden her.

Husk, du kan altid få seneste nyt om U19-herrerne – og de andre danske ungdomslandshold – på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE