Nyheder og presse
Del
De danske U19-herrer sluttede flot af med en sejr over Portugal. Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Børn og unge
Herrelandshold
Nyt fra DHF

U19-herrerne slutter som 5’er ved EM

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
23. aug 2021Kl. 15:47

De danske U19-herrer fik en flot afslutning på EM i Kroatien, hvor de efter to sejre i placeringskampene slutter på en 5. plads.

Mandag rejste det danske U19-herrelandshold hjem til Danmark med en 5. plads og en stor portion erfaring i bagagen. EM-slutrunden i Kroatien var for alle spillerne deres første mesterskab, og der er stor ros fra den danske landstræner til alle mand ovenpå den stærke afslutning med to sejre:

”Der skal lyde en kæmpestor ros til drengene for at få afsluttet turneringen på den her måde med to rigtig fine kampe. Det betyder meget, at alle nu tager hjem med en god oplevelse i bagagen,” fortæller Anór Atlason.

Efter to nederlag i mellemrunden ventede placeringsspil om 5.-8.-pladsen for de danske herrer, og i det første opgør ventede Sverige:

”Kampen mod Sverige var en kamp mellem to hold, der meget hellere ville have spillet om en placering i top fire end i top 8. Men vi var meget opsatte på at afslutte turneringen med to gode kampe, og vi var simpelthen bare mere klar til kampen end svenskerne. Vi lagde meget energi i kampen og var virkelig opsatte på at gå efter den femteplads, så på trods af at svenskerne virkelig har spillet en god slutrunde, slog vi dem sikkert,” siger landstræneren.  

I kampen om 5. pladsen stod danskerne så overfor Portugal, der med en sejr i mellemrunden slukkede den danske drøm om en plads i semifinalerne. Derfor var de danske spillere indstillede på at tage revanche:

”Til kampen mod Portugal var det også et spørgsmål om indstilling. Vi spiller en rigtig fin kamp og i perioder spiller vi noget af det bedste, vi har gjort ved slutrunden. Så det var en rigtig god måde at slutte mesterskabet af på. Der er stor forskel på at slutte som nummer fem end nummer otte, så jeg er rigtig godt tilfreds, og vi fik en masse gode kampe” fortæller Anór Atlason og tilføjer:

”Spillerne har lært så utrolig meget både på og udenfor banen. De har fået lov til at smage på, hvad det vil sige spille en landskamp på absolut topniveau. De har fået en forståelse for, at det kræver meget at præstere på banen med så mange kampe på få dage – og at når man får chancen for at lukke en kamp mod de gode hold, så skal man gribe den. Så de har fået voldsomt meget læring med på rejsen, og nu skal de hjem i klubberne og fortsætte den udvikling.”

Resultatet af Danmarks to placeringskampe i tal:

20/8 Sverige – Danmark 29-34

22/8 Danmark – Portugal 31-27

Det blev Tyskland, der efter en finalesejr over de kroatiske værter, kunne løfte trofæet og fejre titlen som europamestre. Spanien tog bronzemedaljerne efter en sejr over Slovenien.

Husk, du kan altid få seneste nyt om U19-herrerne – og de andre danske ungdomslandshold – på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE