Nyheder og presse
Del
Tilbage i november 2020 var truppen samlet til en træningslejr i Ishøj.
Børn og unge

U19-herrerne skal spille EM

Skrevet af Frederik G. Schmidt
05. mar 2021Kl. 10:58

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har på bagkant af aflysningen af U19-VM besluttet, at der skal afvikles et U19-EM for europæiske hold i august i Kroatien.

Der har været lange udsigter til ungdomslandskampe og ikke mindst ungdomsslutrunder for U19-herrerne, der gentagne gange har oplevet at samlinger og turneringer er blevet aflyst grundet Covid-19. Senest aflyste IHF sommerens U19-VM i Grækenland, men nu har EHF omvendt tændt et stort lys i coronamørket med deres seneste udmelding. Det Europæiske Håndboldforbund ønsker nemlig at afvikle et U19-EM til sommer.

Slutrunden bliver indtil videre en fortsættelse af det aflyste U18-EM, der skulle have været spillet tilbage i august 2020. Derfor er spilleplanen og de kvalificerede nationer allerede på plads – dog skal de respektive hold stadig tilmelde sig turneringen. Derudover skal rammerne i Danmark også være på plads, hvor der skal tages højde for alt lige fra Covid-19-restriktioner til nøje afmålte træningspas og træningsmængder jævnfør Dansk Håndbold Forbunds anbefalinger i den 'Den gode opstart'. 

Det ser altså på nuværende tidspunkt ud til at de danske drenge som udgangspunkt kan se frem til som minimum tre indledende gruppekampe mod henholdsvis Norge, Rusland og Tyskland i gruppe C.

Den gode nyhed glæder U19-landstræner Arnór Atlason, der sammen med spillerne langt om længe kan se frem en slutrunde:

”Jeg bliver selvfølgeligt fyldt med en enorm glæde i kroppen. De her drenge har savnet at spille landskampe – sidste landskamp er tilbage i januar 2020. Ungdomsslutrunder er enormt vigtige for unge spillere, da det giver en masse erfaring og stolthed, som de kan bruge og bygge videre på i deres langsigtede mål. Nu kan de se frem til en slutrunde, der uden tvivl vil styrke motivationen hos dem i det daglige,” siger Arnor Atlason.

U19-EM afvikles efter planen fra den 12.-22. august i de kroatiske byer Varazdin og Koprivnica. Du kan se den foreløbige spilleplan her

Vælg forbund

Luk
ANNONCE