Nyheder og presse
Del
Danmark tabte den sidste placeringskamp mod Rumænien. Foto: EHF
Børn og unge

U19-damerne slutter som 6’er ved EM

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
18. jul 2021Kl. 14:51

De danske U19-damer spillede lørdag eftermiddag deres sidste kamp ved EM i Slovenien, hvor det blev til et nederlag på 21-28 til Rumænien. Det betyder, at Danmark ender på 6. pladsen ved U19-EM.

Heine Eriksens tropper har siden den 8. juli tørnet ud for Danmark ved U19-EM i Slovenien. Et mesterskab, hvor det er blevet til flotte danske sejre, men desværre også en række nederlag undervejs, og derfor spillede holdet i går om 5.-6. pladsen ved EM. En kamp, som Danmark tabte 21-28 til Rumænien.

U19-landstræner Heine Eriksen sætter her lidt ord på afslutningen på mesterskabet og det fremadrettede arbejde med ungdomslandsholdet:

”Den første placeringskamp mod Kroatien blev en mental kamp, som vi heldigvis vandt. Mental, fordi man lige skulle rejse sig ovenpå skuffelsen over kun at have været to mål fra en semifinale. Det blev en rodet kamp på mange måder, men vi viser mentalt overskud og vinder, og det er jeg meget stolt over.”

”I kampen mod Rumænien i går var der ikke så meget at komme efter. De er bare et bedre mandskab end os, og det beviste de. Rumænien er sammen med de hold, der gik videre til semifinalerne, et niveau over den gruppe af hold, som vi tilhører. Så jeg er faktisk meget tilfreds med, at vi formår at slutte i toppen af den gruppe, som ligger fra 6.-12. pladsen.”

”Vi skal nu til at se på, hvordan vi kan tage et skridt op til næste års U20-mesterskab, hvor der kommer mange stærke hold fra de andre kontinenter. Vi skal sammen med klubberne arbejde på at flytte spillerne individuelt, så vi forhåbentlig kan præstere godt ved VM næste år. Jeg håber meget, at vi i løbet af de næste år, kan få nogle muligheder for at blive matchet op mod nogle af de rigtig gode, europæiske nationer. På den måde får de unge spillere en masse erfaring på ungdomslandet, hvor de i højerede grad kommer til at stå med ansvaret, når kampene skal afgøres, end de måske altid gør hjemme i klubberne. Her er det til gengæld en kæmpe gevinst for de unge spillere at kunne stå i lære hos nogle ældre spillere og lære af nogle dygtige trænere, og det er mindst lige så vigtigt."

”I dag skal vi bruge tiden på at se finalen og bronzekampen med holdet. Vi bruger de her kampe til, at pigerne kan se på de bedste spillere indenfor deres årgang, og få en forståelse af, hvad det er de kan som gør, at de spiller om medaljer. Og så snakker vi om, hvad der skal til for at komme derop. Vi har uden tvivl nogle rigtig spændende spillere, der har vist, at de kan gå hen og blive profiler i ligaen. Jeg er heller ikke i tvivl om, at der er nogle kommende landsholdsspillere i den trup, vi har her,” slutter landstræneren.

Resultater fra Danmarks kampe i Celje:

Indledende gruppekampe
8/7 kl. 19.30 Danmark-Slovenien 31-17
9/7 kl. 17.00 Schweiz-Danmark 26-23
11/7 kl. 17.00 Danmark-Tyskland 26-21

 Mellemrunden
13/7 Danmark – Rusland 24-27
14/7 Sverige – Danmark 24-25

Placeringskampe
16/7 kl. 12.30 Danmark – Kroatien 24-22
17/7 kl. 16.45 Danmark – Rumænien 21-28

Fakta om U19-EM:

  • U19-EM (Women's 19 EHF EURO 2021) afholdes i Celje fra den 8.-18. juli.
  • Du kan finde mere information om mesterskabet på den officielle hjemmeside.

 

Husk, du kan altid få seneste nyt om U19-damerne – og de andre danske ungdomslandshold – på deres officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE