Nyheder og presse
Del
Foto: Allan Jensen/Eventmedia
Børn og unge
Bredde

Tre vigtige muligheder for at stille hold, når corona rammer din forening

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
26. nov 2021Kl. 08:59

Mange trænere og klubledere oplever afbud fra spillere, som bliver ramt af COVID-19. Se her, hvad du kan gøre for at få kampen afviklet alligevel.

Når en eller flere spillere på dit hold er i isolation på grund af COVID-19, kan det have store konsekvenser for, om I kan stille hold til kamp. En aflysning eller flytning af kampen kan virke som den nemmeste løsning, men der er bedre alternativer.

Her er tre spørgsmål du kan stille dig selv, inden du aflyser en kamp.

Har vi andre spillere på samme årgang, som har mulighed for at stille op?

Jeres spillere kan deltage i hele to kampe på egen årgang per spillerunde.

I kan dog maks. have tre spillere fra et højere rangeret hold med på et lavere rangeret hold.

Yderligere kan spillerne højst rykke ét hold ned. Det betyder, hvis man har et første-, andet- og tredjehold, så kan en spiller, der senest har deltaget i førsteholdets kamp, ikke rykke ned og deltage i tredjeholdets kamp. Hvis første- og andetholdet spiller i A-rækken og tredjeholdet i B-rækken, kan en spiller fra førsteholdet dog godt deltage i en kamp med tredjeholdet.

Piger kan spille med på drengehold til og med den næsthøjeste række på U17. Det betyder, at piger må spille med i 2. division før ombrydning og til og med 1. division efter ombrydning.

Læs nærmere i ’Turneringsreglementet for øvrige rækker’ stykke 3.3 her eller ’Bemærkninger til turneringsreglementet for øvrige rækker’ stykke 3.3 her.

Har vi yngre spillere fra årgangen under, som har mulighed for at stille op?

Yngre spillere kan spille én kamp med årgangen over, uden at hun/han skal sidde kampe over på egen årgang.

Hvis en yngre spiller deltager i to eller flere kampe i træk på den ældre årgang, skal spilleren spilles fri. Det betyder, hvis spilleren har deltaget i to kampe i træk på en ældre årgang, og den seneste kamp ligger på samme dag, som kampen for spillerens egen årgang, så kan spilleren ikke deltage i denne kamp.

Læs nærmere i ’Turneringsreglementet for øvrige rækker’ stykke 3.2 her eller ’Bemærkninger til turneringsreglementet for øvrige rækker’ stykke 3.2 her.

Hvis jeg ikke kan stille et lovligt hold ved at bruge andre spillere i egen eller yngre årgang, hvad gør jeg så?

Du kan ’anmelde ulovligt hold’, hvis du ikke har mulighed for at benytte lovlige spillere som beskrevet ovenfor, og stadig gennemføre kampen.

At stille med ulovligt hold skal registreres på holdkortet og meldes til modstanderen – begge dele skal ske inden kampstart.

Læs nærmere i ’Turneringsreglementet for øvrige rækker’ stykke 3.2 her.

Dansk Håndbold Forbund råder til at følge myndighedernes retningslinjer omkring COVID-19. Man skal dermed aldrig skal stille hold med spillere, der er smittede, har symptomer eller er i et testforløb, der kræver isolation.

 

Fem råd til den gode kampoplevelse for børn og unge, når I stiller med et sammensat hold

Forestil dig, at flere af dine spillere har fået COVID-19 og derfor ikke kan spille kamp. For at kunne stille hold, har du heldigvis fået mulighed for at låne spillere fra andre hold og årgange i din forening. Det kan dog lede til usikkerhed eller stor niveauforskel både internt på holdet men også i forhold til modstanderne.

Hvordan sikrer du som træner, at alle børn og unge på banen får en god kampoplevelse?

  1. Sæt individuelle målsætninger for spillerne med fokus på finter, forsvarsaktioner og gode afleveringer frem for at have fokus på resultat og målscore.
  2. Lad spillere med en større fysik eller rutine blive udfordret på andre pladser end deres gængse.
  3. Hav øje for, om matchet med spillerens direkte modstander er passende, eller om niveauforskellen er for stor.
  4. Skab et grundlag for to-mandsaftaler mellem spillerne, hvis deres udvikling og alderstrin passer til det. To-mandsaftaler er nemmere at gennemføre, når man ikke kender sin sidemand så godt.
  5. Giv alle spillere ligeligt fordelt spilletid, så de føler, at de har bidraget til kampen og holdet.

 

Mere information

Har du spørgsmål vedrørende corona-karantæne og kampafvikling, bedes du tage fat i dit regionale forbund- eller kredskontor.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE