Nyheder og presse
Del
Håndboldens videnskonference var startskuddet for lanceringen af 'Rigtig, sjov håndbold'. Foto: Ann Lykke Davidsen
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Nyt fra DHF

’Rigtig sjov håndbold’: En fornyet dialog om børne- og ungdomshåndbold

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
23. mar 2022Kl. 06:47

Dansk Håndbold Forbunds nye vidensgrundlag ’Rigtig, sjov håndbold’ vil skabe et fælles fundament for, hvordan vi driver god håndbold for børn og unge i forbund og foreninger. Følg med, når vidensgrundlaget bliver udfoldet i podcast- og videoserier samt klubnære initiativer.

Findes der en måde at spille håndbold på, som er mere rigtig end andre? Og skal vi klaske os på lårene af grin til hver eneste træning? Svarene finder du i Dansk Håndbold Forbunds nye vidensgrundlag for god og udviklende børne- og ungdomshåndbold, ’Rigtig, sjov håndbold’.

I et videns- og holdningsgrundlag baseret på den nyeste forskning og praktiske erfaring, har vi samlet det fundament, som vi mener er mest rigtigt. Det skal give et samlet indblik i, hvordan det gode trænings- og kampmiljø for børn og unge ser ud.

Kickstart af fælles grundlag på Håndboldens videnskonference
Over 300 trænere, foreningsledere og andre frivillige fra hele Håndbolddanmark var i weekenden samlet til lanceringen af ’Rigtig, sjov håndbold’ på Håndboldens videnskonference. Mens forskere og praktikere inden for idræt, håndbold, børn og unge holdt oplæg, summede det af nysgerrighed blandt deltagerne.

”Det var fantastisk at mærke energien i lokalet og ivrigheden efter at komme hjem i foreningen og sætte gang i initiativer. ’Rigtig, sjov håndbold’ er starten på en fornyet dialog, som skal manifestere sig i en nytænkning af både DHF’s og foreningernes tilbud, så de stemmer overens med børn og unges liv i dag. Det er ikke noget, der sker hen over natten, men et arbejde som vil forsætte de kommende år,” siger Morten Stig Christensen, Formand for Dansk Håndbold Forbund.

Læs, hør eller se ’Rigtig, sjov håndbold’
Hvad enten du foretrækker at fordybe dig i tekst foran computeren, lytte til podcast i bilen eller se video på sofaen, så er der god mulighed for at blive klogere på vidensgrundlaget.

Du kan downloade hele vidensgrundlaget her eller læse en pixiudgave her.

I løbet af foråret 2022 udgiver vi også en podcast- og videoserie med nogle af de forskere og praktikere, der har bidraget til vidensgrundlaget. Du kan allerede se første videoafsnit her og lytte til det tilsvarende podcastafsnit i Mediano Håndbolds podcast der, hvor du plejer at høre podcasts.

Derudover udkommer Dansk Håndbold Forbund med flere former for klubrettede materialer, så foreningsledere og trænere nemt kan indarbejde viden og anbefalinger i dagligdagen – både til træning, kamp og forældremøder. Vil du være en af de første til at høre om klubtilbuddene, så meld dig til her.

Vælg forbund

Luk