Nyheder og presse
Del
Lars Møller tiltrådte som udviklingschef 1. maj. Foto: Casper Horsnæs Larsen
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Nyt fra DHF

Ny udviklingschef vil bringe forbundet tættere på foreningerne

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
23. maj 2023Kl. 09:42

Lars Møller har et stort kendskab til alle hjørner af dansk håndbold, og det skal bruges til at styrke sammenhængskraften.

Han har selv spillet håndbold på liganiveau, været på ungdomslandsholdet og som assistenttræner ført Bjerringbro-Silkeborg frem til flere DM-finaler og for nylig også Færøerne til EM.

Men han har også været minitræner, har afholdt trænerkurser i alt fra Albanien til Aserbajdsjan, har udviklet beach handball helt fra den spæde start og igennem en lang årrække arbejdet tæt sammen med landets håndboldklubber som foreningskonsulent.

Det er ikke for meget at sige, at håndbolden er en hjørnesten i Lars Møllers tilværelse, og hvad enten han taler om sin tid på øverste niveau eller sine mange års arbejde med breddehåndbold, er det med præcis samme gnist og begejstring i stemmen.

Fra 1. maj er han ansat som udviklingschef i Dansk Håndbold Forbund og tager summen af sine erfaringer med ind i jobbet, hvor han skal stå i spidsen for at skabe de bedste rammer for landets foreninger at blomstre i.

- Gennem mine mange års virke på græsrodsniveau har jeg fået et grundlag for at forstå livet i både mindre og større håndboldforeninger. Det ser jeg nu frem til at kunne bidrage med på et mere strategisk og overordnet plan, når vi skal sætte retningen for de kommende års udvikling på breddeområdet, siger Lars Møller.

Da han var midt i 20’erne blev han skadet og måtte selv lægge håndboldskoene på hylden. Men i stedet for at tage trænervejen, som så mange andre tidligere topspillere, var det i første omgang det organisatoriske arbejde, der appellerede til østjyden.

- Jeg troede egentlig selv, at jeg skulle have været trænervejen. Men så blev jeg i stedet grebet af foreningsdelen og børne- og ungdomshåndbolden, og det har nu været mit virke gennem 25 år.

- Det er svært helt at sætte ord på, hvad det rører i mig. Jeg elsker hele foreningstanken med at gøre noget for andre og også lykkes sammen med andre ude på foreningsniveau. Og at det så bliver i en form, hvor man ser en masse børn være aktive sammen, det er bare en ekstra glæde.

Ikke som kæmpe mastodont

Dagen før sin første arbejdsdag som udviklingschef kunne Lars Møller juble over en historisk bedrift med færøsk håndbold. For sammen med sin mangeårige makker på trænerbænken, Peter Bredsdorff-Larsen, sikrede han den lille ø-nation deres første kvalifikation til EM nogensinde.

Det blev et flot punktum for trænergerningen i denne her omgang, for nu helliger Lars Møller sig posten som udviklingschef, hvor han skal stå i spidsen for 11 medarbejdere centralt, mens han også har den faglige ledelse af de 12 regionalt ansatte foreningskonsulenter.

En rolle han overtager fra Lene Karsbæk, og som ligger fint i forlængelse af Lars Møllers tidligere job i Dansk Håndbold Forbund som teamleder for de lokale foreningskonsulenter.

- Jeg håber, jeg kan flytte tingene i en retning, hvor det vi arbejder med, bliver endnu mere nærværende og relevant, og hvor vi kan se, det gør en forskel både i de store og de små håndboldforeninger.

- Vi skal ikke agere som en kæmpe mastodont men i stedet ud fra, at vi jo består af mere end 700 små foreningsenheder. Så de tanker, der bliver gjort på kontoret i Brøndby, skal være til at omsætte til handlinger, der kan gøre en forskel ude i alle typer foreninger og kan sikre, at håndbolden blomstrer overalt i landet, forklarer den nye udviklingschef.

Udviklingsafdelingen tager sig af alle indsatser omkring børne-, ungdoms- og seniorhåndbold på motionsplan. Derudover får Lars Møller i sin rolle et styrket fokus på analyse og innovation samt hele uddannelsesområdet.

Han tror, at den nye struktur i dansk håndbold, der træder i kraft fra 1. juli, kan bidrage til arbejdet med at styrke båndene mellem forbund og foreninger.

- Vi prøver at komme endnu tættere på foreningerne, end vi allerede er i dag, ved at flytte flere ressourcer ud i de fire nye regioner. Det kræver selvfølgelig en koordinering af indsatserne for både at være foreningsnære og samtidig sikre sammenhængskraften, og den udvikling glæder jeg mig til at stå i spidsen for.

- Det er nok derfor, mit hjerte hele tiden vender tilbage til foreningslivet og børne- og ungdomshåndbolden. For jeg er først og fremmest et stort foreningsmenneske og elsker at se initiativer blive til noget ude i foreningerne.

Hvis du ligesom Lars Møller brænder for at udbrede glæden ved håndbold, bliver der netop i disse uger opslået stillinger som foreningskonsulenter i både DanskHåndbold Syd og DanskHåndbold Midt.

Vælg forbund

Luk