Nyheder og presse
Del
Kvindelandshold

Mia Rej og Cecilie Greve indkaldt som VM-reserver

Skrevet af Alexander Elverlund
07. nov 2019Kl. 10:01

En bagspiller og en målvogter blev de to VM-reserver, da Klavs Bruun Jørgensen her til formiddag løftede sløret for de to sidste spillere, der rejser med til VM i Japan.

Klavs Bruun Jørgensen gjorde det allerede klart ved udtagelsen af VM-truppen for to uger siden, at der endnu manglede at blive sat navn på to reserver til truppen, der rejser med til Japan i tilfælde af skader.

Landstræneren har i denne uge givet Københavns Håndbolds playmaker Mia Rej og Nykøbing F. Håndbolds målvogter Cecilie Greve besked om, at de er de skal møde ind sammen med VM-truppen mandag den 18. november. Landsholdsledelsen har ikke haft vanskeligt ved at lande på de to navne.

”Valget var i virkeligheden ikke så svært. Vi var afklarede med, at vi skulle have en bagspiller og en målvogter med som de to reserver for at være så godt dækket ind som muligt. Her var Mia Rej ikke til at komme uden om, da hun i de seneste måneder har været klart bedst blandt de bagspillere, der ikke allerede var i VM-truppen,” siger Klavs Bruun Jørgensen om playmakeren fra København Håndbold, og fortæller videre hvorfor det blev Cecilie Greve på målmandspositionen:

”Selvom Amalie Milling og Anna O. Kristensen har gjort det fremragende på klubholdet, og når vi har haft dem med på landsholdet, vurderede vi, at skulle vi få brug for at skifte målvogter, var det vigtigt med en rutineret spiller, der har stået rigtig mange kampe på øverste niveau og ikke mindst har prøvet at stå ved slutrunder før,” slutter landstræneren om NFH-keeperen med 43 landskampe under bæltet.

Landsholdet møder ind i landsholdslejren mandag den 18. november og rejser herefter til Japan torsdag den 21. november for at forberede sig på VM-starten mod Australien lørdag den 30. november. Danmark spiller alle sine kampe i VM’s Gruppe B klokken 20.30 lokal tid (12.30 dansk tid). Opgørene deles mellem DR og TV 2.

Danmarks VM-program 

Indledende runde
30. november kl. 20.30: Danmark-Australien (DR)
1. december kl. 20.30: Sydkorea-Danmark (TV 2)
3. december kl. 20.30: Danmark-Tyskland (DR)
4. december kl. 20.30: Danmark-Brasilien (TV 2)
6. december kl. 20.30: Frankrig-Danmark (DR)

Evt. mellemrunde
8. december
9. december
11. december

Evt. finaleweekend
13. december (semifinaler)
15. december (bronzekamp/finale)

Læs mere om slutrunden på VM's officielle hjemmeside

Følg landsholdet på Facebook og Instagram

Vælg forbund

Luk