Nyheder og presse
Del
Foto: Lars Møller
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Lasse Møller ude af VM med forstadie til træthedsbrud

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
18. jan 2023Kl. 14:00

Venstre backen nåede at spille VM-åbningskampen men forlader nu landsholdslejren for at forebygge et brud på lægbenet.

Det bliver desværre ikke til flere landskampe for VM-debutanten Lasse Møller i denne omgang. Den stærkt skydende bagspiller fra Flensburg-Handewitt har onsdag forladt landsholdslejren på grund af et forstadie til et træthedsbrud i venstre lægben, og han er dermed færdig ved mesterskaberne i Sverige.

Lasse Møller fik sin mesterskabsdebut i åbningskampen mod Belgien, hvor det også blev til en enkelt scoring, men han har over den seneste uges tid mærket en tiltagende ømhed i underbenet. Det er derfor blevet undersøgt nærmere, og en MR-scanning har vist forstadier til et træthedsbrud.

Derfor er det nødvendigt at give benet ro, så det ikke udvikler sig til et decideret brud, og så Lasse Møller hurtigst muligt igen kan komme tilbage på håndboldbanen.

- Jeg er glad for, at det blev opdaget i tide, så skaden ikke har nået at vokse sig stor. Men timingen er selvfølgelig mega ærgerlig. Jeg ønsker drengene alt mulig held og lykke videre ved VM, for jeg tager herfra med en følelse af stadigvæk at være en del af holdet og vil fortsat holde kontakten med drengene videre i turneringen, siger han.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har ikke valgt at indkalde en afløser for Lasse Møller til VM, efter en anden venstre back, Michael Damgaard, allerede stødte til truppen mandag.

- Vi alle ønsker Lasse rigtig god bedring, og forhåbentlig er han snart klar til at spille igen. Jeg vil også gerne sige tak til Lasse for hans indsats for holdet både op til og under VM, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark tager torsdag klokken 20.30 hul på mellemrunden mod Kroatien.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE