Nyheder og presse
Del
Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbund har skrevet under på en treårig forlængelse. Foto: EHF / Kolektiff
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Jesper Jensen tager tre år mere som landstræner for kvindelandsholdet

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
26. feb 2023Kl. 11:30

Dansk Håndbold Forbund og kvindelandstræner Jesper Jensen er blevet enige om en forlængelse af kontrakten, der betyder, at Jesper Jensen fortsat skal stå i spidsen for det danske landshold frem til sommeren 2026.

Jesper Jensen har stået i spidsen for det danske kvindelandshold siden 2020. I den tid er det blevet til en fjerdeplads ved EM, en bronzemedalje ved VM og senest en sølvmedalje ved EM i december 2022 – de bedste resultater for et dansk kvindelandshold i mange år.

Derfor er det også med stor glæde, at Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen i dag kan præsentere en forlængelse med landstræneren. Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbund har skrevet under på en treårig forlængelse, der gør Jesper Jensen til landstræner frem til sommeren 2026.

- Vi har naturligvis været bevidste om, at uret var begyndt at tikke for at få en forlængelse på plads med Jesper Jensen, men det har været vigtigt for begge parter at give os god tid til at få alle de mange aspekter i aftalen helt på plads. Så det er naturligvis en stor glæde, at vi nu er kommet i mål, fortæller sportschef Morten Henriksen og fortsætter:

- Da vi ansatte Jesper, var det med en ambition og et ønske om at føre kvindelandsholdet helt op og tilbage i toppen af international håndbold. Og de resultater, som Jesper sammen med resten af teamet har skabt, kan vi kun være tilfredse med, og derfor er vi selvfølgelig utroligt glade for, at han fortsætter som landstræner.

Fra deltids til fuldtids landstræner
Når Jesper Jensen stopper som cheftræner i Team Esbjerg til næste sommer, vil han i stedet blive ansat på fuld tid som landstræner. En beslutning, der ifølge landstræneren er helt rigtig for både kvindelandsholdet, ham selv og familien.

- Først og fremmest er jeg bare superglad for, at jeg skal fortsætte som landstræner, og jeg glæder mig helt vildt til også at blive det på fuld tid. Jeg har været så privilegeret at have to sindssygt gode job, som jeg fortsat er enormt glad for. Men der er også et aspekt i det her, som er mig selv og min familie, fortæller Jesper Jensen og uddyber:

- Vi er gået på nogle kompromiser hjemme i familien gennem de seneste år og er enige om, at nu er tiden kommet til, at vi snart skal have en mere normal hverdag igen, og det glæder jeg mig til. Så jeg tror på, at det er det helt rigtige tidspunkt at stoppe i Esbjerg til næste sommer og lægge al min tid i de rigtigt spændende opgaver, der venter med landsholdet.

To vigtige brikker er også faldet på plads
Jesper Jensen er aldrig sen til at fremhæve det team af ledere, han har omkring sig, og den rolle de også spiller i landsholdets succes. Derfor er det også rigtig glædeligt, at samarbejdet med både Lars Jørgensen og Christina Roslyng også fortsætter, fortæller Morten Henriksen:

- Det har været væsentligt at finde en konstellation, hvor holdet omkring Jesper forblev intakt. Derfor glæder det mig, at også Lars og Christina har sagt ja til at fortsætte, og jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med kompetente ledere om den videre udvikling af kvindelandsholdet.

Når landsholdet mandag møder ind til deres første landsholdssamling siden EM-sølvmedaljen bliver det altså med en sikkerhed omkring, at det fortsat er Jesper Jensen og co., der skal føre holdet frem de kommende tre år.

Fakta

  • Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbund har forlænget aftalen til og med 30. juni 2026.
  • Aftalen med assistenttræner Lars Jørgensen er desuden blevet forlænget med samme udgang som Jesper Jensen. Ligesom samarbejdet med Christina Roslyng også fortsætter.
  • Jesper Jensen vil frem til sommeren 2024 forsætte som landstræner på deltid, samtidig med sit job som cheftræner for Team Esbjerg, men bliver derefter ansat på fuld tid i Dansk Håndbold Forbund.
  • Lars Jørgensen fortsætter som assistenttræner og har desuden ansvaret for udviklingstruppen. Mange af de nuværende opgaver vil fortsat ligge hos Lars Jørgensen, når Jesper Jensen går over på fuld tid.

 

Vælg forbund

Luk