Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Herrelandshold

Jacob Lassens, Mads Hoxers og Aaron Mensings første A-landsholdssamling

Skrevet af Frederik G. Schmidt
05. maj 2021Kl. 10:09

De tre talenter har netop overstået deres første samling med A-landsholdet, hvor de var en del af den trup, der mødte Schweiz og Finland i EM-kvalifikationen. Alle fik de debut i den rød-hvide trøje, men vejen til A-landsholdet har langt fra været snorlige for de tre unge bagspillere.

Det var ikke forudbestemt, at Jacob Lassen, Mads Hoxer eller Aaron Mensing skulle få debut på det danske herrelandshold. Da de tre talenter første gang stiftede bekendtskab med Dansk Håndbold Forbunds talentsystem, stod de ikke forrest i køen – hverken spillemæssigt eller fysisk. Det har - på trods af en række udfordringer – dog hverken fået Jacob, Mads eller Aaron til at give op.  

Jacob Lassen og Aaron Mensing er begge født i en ulige årgang (1997 og 1995), der har betydet, at de hele tiden har været yngst på ungdomslandsholdene. Derudover er alle tre født sidst på året (Jacob Lassen er fra september, Aaron Mensing er fra november og Mads Hoxer er født i december), som samtidig betyder, at de har været yngst på deres egen årgang.

De har alle tre været ude og inde omkring ungdomslandsholdene. De har alle tre kæmpet med fysikken, men fælles for dem alle er også, at de på trods af en mindre fysik ikke blev selekteret fra i Dansk Håndbold Forbunds talentsystem. I forbundet ønsker man nemlig ikke at skære nogle fra for tidligt i processen – derimod sker den lidt hårde selektering først langt senere i talentsystemet, så spillere som Lassen, Mensing og Hoxer også får chancen.

Den chance har nu betydet, at en A-landsholdsdebut er blevet til en realitet for alle tre. Nedenfor kan du blandt andet høre Jacob, Mads og Aaron fortælle om deres rejse til en A-landsholdsdebut.

Du har været en af de yngste spillere på holdet hele vejen igennem talentsystemet. Hvordan har din rejse til A-landsholdets været?

Hvad betyder det for dig, at du har fået din første indkaldelse til A-landsholdet?

Hvad er dit bedste råd til andre talenter, der måske ikke er de bedste i deres årgang?

Vælg forbund

Luk
ANNONCE