Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Bredde
Dommer
Nyt fra DHF

Indendørs håndbold for 18-69-årige kan alligevel ikke åbne den 6. maj

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
06. maj 2021Kl. 15:09

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har tidligere oplyst, at al indendørs idræt kunne genåbne fra i dag, torsdag den 6. maj. DIF har dog i dag oplyst Dansk Håndbold Forbund om, at dette ikke er tilfældet – kontaktsport for voksne mellem 18 og 69 år kan desværre ikke rykke træningen indendørs endnu.

I tirsdags kunne vi fortælle, at aldersgruppen 18-69 år godt måtte rykke håndboldtræningen indendørs fra torsdag den 6. maj, så længe aktiviteterne blev udført uden kropskontakt. Det blev meldt ud, fordi Danmarks Idrætsforbund havde givet Dansk Håndbold Forbund og en række andre idrætsorganisationer grønt lys og oplyst om, at det var i tråd med regeringens retningslinjer.

Desværre må de voksne mellem 18 og 69 år, der dyrker kontaktsport – herunder håndbold - væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Efter intens dialog med myndighederne står det nemlig klart, at al indendørs kontaktsport fortsat ikke må benytte indendørs idrætsfaciliteter.

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund er både dybt forundret og virkelig desillusioneret over de nye retningslinjer fra myndighederne:

”Både hos DIF og Dansk Håndbold Forbund undrer og ærgrer vi os over, at myndighederne ikke tillader indendørs kontaktsport, som dermed udelukkes fra at tage del i genåbningen pr. 6. maj 2021. Som vi meldte ud tidligere på ugen, var det DIF’s klare overbevisning, at også indendørs kontaktsport kunne genåbne – dog kun med øvelser uden kropskontakt. Det har vi tidligere haft erfaring med, og derfor var vi også sikre på, at det blev sådan igen,” siger generalsekretæren.

I en nyhed på Danmarks Idrætsforbunds hjemmeside meddeler DIF, at de er virkelig kede af og frustrerede over, at meldingen betyder, at de mange foreninger med indendørs kontaktsport, som fx håndbold, der havde set frem til at tage hul på idrætsfællesskabet i de vante rammer, skal vente længere endnu.

Udmeldingen giver anledning til flere spørgsmål, fx om en håndboldforening må bruge en hal til fx at spille badminton, dyrke fitness eller udøve andre former for ikke-kontaktsport. Det fremgår ikke af retningslinjerne og er bl.a. et spørgsmål, som DIF er i gang med at opklare hos myndighederne.

Det er forventningen, at indendørs kontaktsport bliver en del af genåbningen den 21. maj.

Liste over idrætter, der defineres som kontaktsport:
Der foreligger endnu ikke en officiel liste fra myndighederne med en klar angivelse af, hvilke idrætter, der defineres som en kontaktsport. Kulturministeriet har dog tidligere oplyst nedenstående liste, som derfor er den, DIF læner sig op ad pt.:

Basketball, boksning, brydning, ishockey, dans (pardans), indendørs fodbold og futsal, hockey, håndbold, judo, ju-jitsu, karate, kickboxing/thaiboxing, floorball, taekwondo, vandpolo, skøjteløb (pardans), kampsport i øvrigt.

Mere information
Katrine Munch Bechgaard, kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, tlf. 6137 9896, kmb@dhf.dk
Dansk Håndbold Forbunds coronahotline, tlf. 3155 5500, covid19@dhf.dk

Vælg forbund

Luk
ANNONCE