
Håndboldturneringen forlænges for alle breddehold
Et i forvejen komprimeret kampprogram samt udsigten til at rykke kampe i tilfælde af lokale corona-udbrud får JHF, FHF og HRØ til at forlænge breddeturneringen frem til 24. april.
Corona begynder så småt at tabe pusten, men i mange håndboldforeninger vil der fortsat blive knoklet for at få rykket rundt på kampene, hvis et hold pludselig ikke kan stille til kamp på grund af smitte.
Derfor har Jydsk Håndbold Forbund (JHF), Fyns Håndbold Forbund (FHF) og Håndbold Region Øst (HRØ) besluttet at forlænge turneringen frem til 24. april for alle rækker på nær senior 1. Division og Liga.
Det betyder, at turneringen fortsætter som planlagt, men rammes et hold så hårdt af smitte, at de afgørende kampe ikke kan nå at blive afviklet, kan kampene placeres i perioden frem til 24. april, hvorefter mesterskabskampe og op- og nedrykningsspillet kan gå i gang. Formand for Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen fortæller:
”Først og fremmest vil jeg gerne rose hele håndboldmiljøet for at udvise både fairplay, fleksibilitet og forståelse for modstanderholdene. Det er dejligt at være vidne til, at alle støtter hinanden i at nå i mål med sæsonen. Vi ved, at kampprogrammet kan være en svær kabale at få til at gå op – især oven på den forlængede juleferie. Derfor forlænger vi turneringen, så der er luft i programmet til at få afviklet de sidste kampe, hvis et hold, der er hårdt ramt af corona, skulle få brug for det på grund af smitte.”
Forlængelsen skal altså ses som en mulighed for at afvikle de kampe, der kan have betydning for placeringen i puljen. Viser de udskudte kampe sig at være uden betydning, behøver de ikke at afvikles. Ønsker et hold ikke at deltage i mesterskabskampe eller op- og nedrykningsspillet, får det ikke konsekvenser i forhold til oprykningsforbud, ligesom der ikke vil være bøder for afbud. Modstanderholdet bliver i disse situationer automatisk erklæret for vinder.
Afbudsregler og hilsepligt
Ligesom i første halvdel af 21/22-sæsonen bliver et afbud grundet smitte eller mistanke om smitte på holdet betragtet som afbud generelt ved sygdom. Det betyder følgende:
a: Holdet med sygdom kontakter modstanderholdet og giver besked til kreds-/forbundskontor om, at kampen ikke bliver spillet.
b: Hvis modstanderholdet kan gå med til at flytte kampen, fastlægges ny spilledato.
c: Ny spilledato meddeles til kreds-/forbundskontor senest 5 dage fra oprindelig dato. Der opkræves ikke flyttegebyr.
d: Hvis modstanderholdet ikke kan gå med til at flytte kampen, bliver holdet med sygdom dømt som taber af kampen.
e: Afbud grundet sygdom med tab af kamp meddeles til kreds-/forbundskontor snarest muligt. Der opkræves ikke bøde i tilfælde heraf.
f: Der er ikke krav til antal spillere smittet.
Det vil også fortsat være frivilligt at deltage i hilsepligten sæsonen ud.
For at nå i mål med at afvikle så mange kampe på så sportsligt et grundlag som overhovedet muligt i en vanskelig situation opfordrer JHF, FHF og HRØ foreninger og hold til at fortsætte med at udvise samme fairplay og forståelse, som har præget første halvsæson.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din lokale kreds eller distriktforbund.