Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Håndboldherrerne tager sølv med hjem fra OL

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
07. aug 2021Kl. 15:45

Det danske herrelandshold taber i OL-finalen mod Frankrig, men kan for anden gang i træk tage en medalje med hjem fra OL.

Lørdag aften i Tokyo måtte de danske håndboldherrer se sig slået af franskmændene, som de mødte for anden gang i en finale ved OL. Selvom det desværre ikke blev til en olympisk guldmedalje, er det andet gang i træk, at det danske herrelandshold kan rejse hjem fra et OL med en medalje om halsen. Det er samtidig også anden gang i den danske håndboldhistorie, at et herrelandshold vinder medaljer ved et OL.

Herrernes vej til sølvet ved dette års OL i Japan har på alle måder været overbevisende. Kun et nederlag – foruden det i finalen – er det blevet til, da det danske landshold tabte til Sverige i det indledende gruppespil. Et nederlag, der var ubetydeligt, idet danskerne alligevel sikrede sig førstepladsen i gruppen.

Danskerne står bag landsholdet
Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, er ovenud stolt over landsholdets præstation ved OL, som på alle måder har været en alternativ oplevelse. Landsholdet har været isoleret på grund af stramme corona-restriktioner, og at nå så langt på en så overbevisende måde, det er virkelig noget, der imponerer generalsekretæren:

”Selvom jeg er sikker på, at skuffelsen lige skal lægge sig hos vores fantastiske spillere, så er det at vinde en OL-sølvmedalje en præstation i sig selv. Men at gøre det under de forhold, som det her års OL har været afviklet under, det kræver altså noget særligt. For mig er det beviset på, at vores herrelandshold er i en klasse for sig: De kæmper, med alt, hvad de har, uanset hvilke vilkår der møder dem. Det er virkelig et hold i verdensklasse,” siger generalsekretæren og fortsætter:

”Dette års OL har været uden fans på lægterne, men vi har virkelig kunnet mærke opbakningen til vores drenge herhjemmefra, både i form af de mange ’hep’ og den store støtte på de sociale medier, men også gennem seertallene. Kampene, som jo har ligget på mange mærkelige tidspunkter set i forhold til dansk tid, er alligevel blevet set af flere millioner danskere. Selv ved kampen mod Bahrain, der lå sent om natten klokken 02.00, var der næsten 200.000 danskere, som havde tændt for fjernsynet og heppede med. Det er da fantastisk. Det vidner om, at vi ikke alene har et landshold i verdensklasse, men også fans i verdensklasse.”

De danske OL-sølvvindere kommer hjem til Danmark mandag, hvor de deltager i en hyldestceremoni på Experimentariet sammen med de øvrige danske OL-atleter.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE