Nyheder og presse
Del
Mathias Gidsel har i den grad slået sit navn fast for mere end 1.6 millioner TV-seere. Foto: IHF
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Håndboldherrerne storhitter – også blandt de yngre

Skrevet af Nadia Ankerfelt Rasmussen
21. jan 2021Kl. 13:56

Flotte mål, et solidt forsvar og god stemning i truppen er ikke alene opskriften på tre stensikre VM-sejre. Det er også opskriften på en stor TV-succes.

Håndboldfeberen vokser rundt om i stuerne, hvor flere og flere tænder for fjernsynet, når Håndboldherrerne går på banen til VM i Egypten.

Først fulgte 1.3 millioner TV-seere med i åbningskampen mod Bahrain. Det tal steg med 100.000 til 1.4 millioner mod Congo, og i tirsdags fulgte 1.6 millioner TV-seere så med, da Argentina stod model til endnu en dansk afklapsning. Det er i runde tal 100.000 flere TV-seere til hver kamp, hvis man sammenligner med de indledende kampe ved VM i 2019.

De flotte tal bliver naturligvis positivt bemærket hos Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund:

”Det gør mig rigtig glad og varm om hjertet at se, at Håndboldherrerne og sporten generelt får så mange danskere til at rykke sammen om et fællesskab, der skaber glæde og begejstring i en ellers svær tid med corona. At få lov at være et lysglimt og samtaleemne for så mange – det er vi meget taknemmelige for.”

De yngre hepper med

Særligt seertilslutningen i den yngre målgruppe skiller sig ud, da de traditionelt har været sværere at få til at tænde for TV-skærmen, når Danmark spiller. Men også her imponerer tallene, for ud af alle, der havde tændt for fjernsynet, så 83 % af de 3-18-årige med, mens 72 % af de 19-40-årige gjorde det samme. 

”Vi vil selvfølgelig gerne omfavne alle aldre, så det er meget positivt at se, at Håndboldherrerne også lokker de yngre målgrupper hen foran fjernsynet. Når vi lykkes med at fange så bred en målgruppe, så skaber det også værdi for vores samarbejdspartnere, og så skal vi heller ikke undervurdere, hvor meget opbakningen betyder for hele holdet nede i Egypten. I en tid med tomme tribuner er det rart at vide, at endnu flere end sædvanligt bakker op,” siger Morten Stig Christensen.

Med storsejren over Argentina placerede Danmark sig sikkert på førstepladsen i det indledende gruppespil. Torsdag venter så håndboldherrernes første kamp i mellemrunden. Her møder de Qatar kl 20.30, og du kan se kampen direkte på TV2.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE