Nyheder og presse
Del
Rasmus Lauge blev kåret til kampens bedste danske spiller.
Herrelandshold

Håndboldherrerne slår Schweiz

Skrevet af Frederik G. Schmidt
05. nov 2020Kl. 22:05

Det danske herrelandshold i håndbold fik torsdag aften en god start på kvalifikationen til EM 2022, da Schweiz blev besejret med 31-26 i Ceres Arena i Aarhus.

Nikolaj Jacobsens tropper skulle have været i aktion allerede i går, men schweiziske covid-19-regulationer fik EM-kvalifikationskampen udsat. 24 timer senere kunne Håndboldherrerne så heldigvis komme i aktion i den første danske landskamp siden januar – og den første landskamp på dansk grund siden oktober sidste år.

Opgøret blev skudt i gang af Luka Maros, der med en fin studsafslutning bragte Schweiz foran med 1-0. Lasse Svan stod for den første danske scoring i det efterfølgende angreb, mens Henrik Toft gjorde det til 2-1, der var stillingen efter de første fem minutter af EM-kvalifikationskampen.

Som kampen skred frem, satte de danske håndboldherrer sig mere og mere på kampen. Særlig Ramus Lauge voldte problemer for det schweiziske forsvar. Den danske playmaker lykkedes med flere gode gennembrud med tilhørende scoringer. I den anden ende havde Schweiz svært ved at skabe chancer – og det udløste en schweizisk timeout efter 14 minutter.

Minuttet efter var Lasse Svan igen på spil med en scoring. Den rutinerede højrefløj gjorde til 8-4 efter et kvarters spil. Fem minutter efter den scoring kom Jacob Holm på banen i en periode, hvor det danske spil haltede en smule. Der sneg sig flere tekniske fejl ind, der betød, at schweizerne åd en lille smule af det danske forspring.

Mod halvlegens slutning blev Schweiz ramt af en udvisning. En udvisning, der på fornemste vis blev udnyttet af Danmark. Først blev Rasmus Lauge noteret for sin femte scoring, mens Magnus Landin sekunder senere kastede bolden i et tomt schweizisk mål, således det igen blev dobbelt op på scoretavlen med 14-7 i dansk favør. Den schweiziske stjerneplaymaker Andy Schmid lukkede 1. halvleg med et flot stående skud til pausestillingen 14-8.   

Efter pausen kom Nikolaj Øris på banen, og med et god indhop var han med til at øge den danske føring til 18-10 efter fem minutter af 2. halvleg. Fem minutter senere greb Niklas Landin Lenny Rubin ud, hvorefter den danske landsholdsanfører og nykårede ’Årets Mandlige Landsholdsspiller’ satte en kontra i gang, der på flotteste vis blev afsluttet af endnu en scoring fra Rasmus Lauge. Lauge spillede sin landskamp nummer 125 – og han blev tilmed kåret til kampens danske spiller.

En anden god spiller i kampen var Andy Schmid, der i 2. halvleg viste sin store klasse. Den aldrende playmaker bankede flere flotte kasser ind, men han var også – som så mange gange før – manden, der skulle gøre det for Schweiz. Schmid blev kampens topscorer med hele ti mål.

Med et kvarter tilbage af kampen var Lasse Svan igen på spil, da han på ny fandt netmaskerne fra fløjen. Scoringen var Svans fjerde på lige så mange forsøg, og det gav en dansk 24-17-føring.

Til sidst i kampen skiftede landstræner Nikolaj Jacobsen ud på flere positioner. Først blev der plads til Magnus Saugstrup, og efter en dansk timeout med 11 minutter igen kom Emil Nielsen, Lasse Andersson og Emil Jakobsen også banen. Sidstnævnte spillede sin blot tredje landskamp, men var alligevel kølig i sin allerførste aktion, hvor Emil Jakobsen elegant loppede bolden forbi den schweiziske målvogter.  

Schweiz kom en anelse tættere på mod kampens slutning, men det blev aldrig rigtig tæt. Håndboldherrerne kunne derfor glæde sig over en sejr på 31-26.

Det resultat giver følgende stilling i EM-kvalifikationsgruppe 7:
1. Nord Makedonien 33:24 – 2 point
2. Danmark 31:26 – 2 point
3. Schweiz 26:31 - 0 point
4. Finland 24:33 – 0 point

Håndboldherrerne skal allerede i aktion igen på lørdag, hvor jagten på billetter til EM 2022 i Ungarn og Slovakiet fortsætter. Her venter Finland i Energia Areena i Helsinki. Du kan se kampen på TV 2 med kampstart kl. 16.00.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE