Nyheder og presse
Del
I Dansk Håndbold Forbund er man glade for udsigten til mere tid med spillerne.
Herrelandshold

Håndboldherrerne skal på en ekstra lang træningslejr i hele marts måned

Skrevet af Mark Kwateng Diasso
01. apr 2019Kl. 07:33

Som et udslag af de mange familieforøgelser i januar måned introducerer Dansk Håndbold Forbund fra næste år en ekstra landsholdssamling for Håndboldherrerne i marts måned.

Det var ikke kun VM-guldet, som Nikolaj Øris og Mikkel Hansen kunne fejre i januar måned – begge Håndboldherrer blev nemlig samtidigt fædre for henholdsvis første og anden gang. Selvom familieforøgelserne ikke gik ud over præstationerne under slutrunden, tager Dansk Håndbold Forbund nu konsekvensen af disse og indfører en obligatorisk månedlang træningslejr i marts måned. På den måde falder træningslejren nemlig ni måneder før eventuelle slutrunder, og perioden er derfor ikke valgt tilfældig.

”Det er altid dejligt, når spillerne har succes på hjemmefronten, og jeg var da også blandt de første til at lykønske d’herrer. Men jeg ved, at nyfødte babyer kræver sit, og det kan godt gå ud over nattesøvnen, derfor tænker jeg, at det ville være bedre, hvis fremtidige fødsler sker i eksempelvis februar,” siger sportschef Morten Henriksen.

Sportschefen fortæller ligeledes, at træningslejren formentligt vil blive placeret et sted, hvor der ikke går direkte fly til: ”Jeg har læst et sted, at Samoa skulle være skøn i marts. Det er noget med, at en eller anden plante blomstrer der,” siger han og uddyber, at spillerne på den måde kan bruge al deres energi på træning og derved lægge tankerne om hjemmefronten bag sig i en måned.

”Jeg tænker, at det må være rart for spillerne at kunne dedikere sig fuldt ud i en hel måned. Det er selvfølgelig hårdt at være væk fra koner og kærester, så derfor tillader vi måske at disse besøger spillerne et par timer. Men det skal ske i dagtimerne og i overværelse af mindst to holdledere,” udpensler Morten Henriksen.

Blandede reaktioner fra spillerne

Det er ikke alle spillere, der ser lige positivt på den nye strategi, og flere udtrykker skepsis i forhold til at skulle overbringe nyheden derhjemme.

Et par stykker fortæller videre, at de ikke har vendt det med deres kæreste endnu og meddeler, at de formentligt vil bede Dansk Håndbold Forbund om at hjælpe med en kommunikationsstrategi til dette.

Omvendt forholder det sig for den rutinerede forsvarsgeneral, og far til to, Henrik Møllgaard, som kort siger: ”Jeg har jo allerede fået to børn, så for mig er det fint nok”.

Første månedlange træningslejr er i marts måned 2020.

Vælg forbund

Luk