Nyheder og presse
Del
Magnus Saugstrup ser frem til at spille for fyldte haller rundt om i Danmark. Foto: Lars Møller
Herrelandshold
Nyt fra DHF

Håndboldherrerne møder tre topmodstandere på dansk grund

Skrevet af Jens Jacob Juulsager
09. jun 2022Kl. 22:53

Nogle af verdens stærkeste landshold kommer til Danmark i den kommende sæson, hvor de spiller mod håndboldherrerne i EHF EURO Cup.

Der er masser at glæde sig til for de danske håndboldfans i den kommende sæson. For Dansk Håndbold Forbund kan nu løfte sløret for, at herrelandsholdet krydser klinger med både Spanien, Tyskland og Sverige på dansk grund.

Alle fire mandskaber er allerede kvalificeret til Europamesterskaberne i Tyskland i 2024. Danmark sikrede sig billetten med EM-bronzen for et lille halvt års tid siden. Så i stedet for at skulle spille kvalifikationskampe, sætter topnationerne hinanden stævne i EHF EURO Cup.

Danmark spiller sine hjemmekampe i landets største arenaer i København, Aalborg og Herning, så der er lagt op til tre fantastiske håndboldfester med de danske verdensmestre i hovedrollen.

"Det bliver fedt at spille mod nogle af de bedste landshold i verden. Især at møde dem på hjemmebane foran vores altid helt fantastiske fans. Samtidig giver kampene os mulighed for at prøve ting af mod nogle rigtig dygtige modstandere, så vi er bedst muligt rustet til de store mesterskaber," siger landsholdets nyudnævnte viceanfører, Magnus Saugstrup, der for nylig vandt det tyske mesterskab med Magdeburg.

Store forventninger

Danmark møder i forbindelse med samlingerne i oktober, marts og april også de tre modstandere på udebane. Men det er især muligheden for at præsentere så stærke nationer herhjemme, som direktør i Dansk Håndbold Forbund, Henrik M. Jacobsen, er begejstret for.

"Nu hvor håndboldherrerne har præsteret så godt, at de allerede er kvalificeret til EM, er det fantastisk, at vi i stedet er havnet i verdens stærkeste selskab til EHF EURO Cup. Samtidig glæder vi os over, at holdet skal spille i så flotte rammer rundt om i hele landet, så vi kan give alle vores loyale tilskuere muligheden for at opleve nogle af de ypperste opgør, håndbolden kan byde på," siger han.

Første kamp i EHF EURO Cup spilles allerede den 12. oktober i Royal Arena i København, hvor Lasse Svan tidligere på året spillede sin afskedskamp i rødt og hvidt for fulde huse.

Modstanderen her bliver Spanien, der besejrede håndboldherrerne i EM-semifinalen i januar. Derfor satser Magnus Saugstrup benhårdt på revanche i åbningskampen, der samtidig bliver en vigtig test frem mod det kommende VM.

"Spanien er altid en svær modstander, fordi de spiller lidt anderledes, især i forsvaret. De er dygtige til at ligge højt og lave fælder, så alle fejl bliver straffet. Samtidig har de to dygtige målmænd. Vi går altid på banen for at vinde, men det ville selvfølgelig være en ekstra bonus at få revanche mod spanierne," siger han.

Spilletider i EHF EURO Cup

12. oktober kl. 21.00: Danmark-Spanien i Royal Arena, København

9. marts 2023 kl. 20.45: Danmark-Tyskland i Gigantium, Aalborg

29. april 2023 kl. 16.00: Danmark-Sverige i Jyske Bank Boxen, Herning

Billetterne til alle de tre kampe sættes i salg fredag klokken 10.00 hos Ticketmaster.

Vælg forbund

Luk