Nyheder og presse
Del
Johan Hansen blev dansk topscorer med hele 11 mål.
Herrelandshold

Håndboldherrerne henter yderligere to point i EM-kvalifikationen

Skrevet af Frederik G. Schmidt
07. nov 2020Kl. 18:02

Det danske herrelandshold i håndbold fik lørdag aften endnu en sejr i EM-kvalifikationsgruppe 7, da Finland blev besejret med hele 40-22 i Energia Areena i Helsinki.

Torsdag aften sikrede Nikolaj Jacobsens tropper sig de første to point til EM-kvalifikationskontoen med en komfortabel sejr over Schweiz i Ceres Arena. Mindre end to døgn senere skulle Håndboldherrerne igen i arbejdstøjet, da Finland ventede i den anden kamp i EM-kvalifikationen til EM 2022 i Ungarn og Slovakiet. De finske værter tabte omvendt deres første kamp i EM-kvalifikation, da de i Makedonien fik stryg med 33-24.

Aftenens kamp mod Finland var Nikolaj Jacobsens halvtredsindstyvende i spidsen for de danske håndboldherrer – og landstræneren kunne være fint tilfreds med jubilæumskampens indledning. Johan Hansen bragte Danmark på 1-0  efter 28 sekunder. Herefter gjorde Jacob Holm – efter et vanligt og hurtigt fodskifte – det til 2-0 minutter efter. Johan Hansen var dog kun lige begyndt. Højrefløjen var yderst veloplagt, og gjorde det både til 3-0 og 4-0. Sidstnævnte cifre var stillingen efter kampens første fem minutter.

Finland fik hul på bylden efter lidt over seks minutters spil – og ikke overraskende var det Max Granlund, der stod for scoringen. I minuttet efter bød Granlund igen ind med en scoring. Finnerne var nu – primært på grund af danske fejl – bedre med. Efter ti minutters spil var den danske føring på 6-3.

Rasmus Lauge, der blev kåret til bedste dansker i torsdagens kamp mod Schweiz i Aarhus, var i dagens kamp igen farlig med gode gennembrud og hurtige skudafviklinger. Den danske playmaker lavede tre mål på lige så mange forsøg i kampens indledende minutter.

Nikolaj Jacobsen hev dog timeout-kortet frem i midten af 2. halvleg, hvor landstræneren ikke var tilfreds med det danske koncentrationsniveau. Landstrænerens opsang havde med det samme den ønskede effekt, da Danmark på ny øgede forspringet i de efterfølgende minutter. En af hovedårsagerne var Johan Hansen, der var fyr og flamme i første 1. halvleg. Højrefløjen var helt ustyrlig, og han kunne lade sig notere for otte mål på samme antal forsøg.  

De danske arbejdsbetingelser blev ikke dårligere mod slutningen af 1. halvleg, hvor der sneg sig flere finske fejl og ikke mindst udvisninger ind. Håndboldherrerne kunne derfor stille og roligt øge forspringet, og gå til pausen foran med en overbevisende føring på 19-11.

Det var et koncentreret dansk mandskab, der kom ud til 2. halvleg. Magnus Saugstrup kickstartede det danske mandskab med to hurtige scoringer fra stregen. Efter pausen var der også blevet plads til et kendt ansigt på banen, hvor Nikolaj Markussen fik spilletid. I samme ombæring kom også et mindre kendt ansigt på banen; det var GOG’s Mathias Gidsel, der fik sin officielle A-landsholdsdebut.

Med små tyve minutter tilbage kunne Jacob Holm gøre det 28-14 – og to minutter senere sørgede Holm igen for ’dobbelt op’ med scoringen til 30-15.

Johan Hansen havde ikke mistet scoringslysten i pausen. Den danske højrefløj forsatte storspillet – og han blev noteret for sin tiende scoring med 12 minutter tilbage af kampen. Debutant Mathias Gidsel ville også være med. Den unge back lavede et fint gennembrud på ydersiden af forsvaret, og aktionen blev afsluttet med en finurlig skruebold forbi den finske keeper.   

I kampens døende minutter blev der taget og givet i begge ender af banen. Det var kun et spørgsmål om, hvor stor den danske sejr skulle ende med at blive. Det hele endte med en 18-målssejr til de danske drenge på 40-22.

Storsejren betyder, at Danmark nu er i spidsen af gruppen. 
EM-kvalifikationsgruppe 7
1. Danmark – 4 point
2. Nordmakedonien – 2 point*
3. Schweiz - 0 point*
4. Finland – 0 point

**Schweiz og Nordmakedonien møder hinanden senere i aften.

Den næste runde af EM-kvalifikationen afvikles efter planen i starten af marts. Her skal Danmark møde Nordmakedonien i et dobbeltopgør.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE