Nyheder og presse
Del
Herrelandshold

Håndboldherrerne havner i fornuftig gruppe til EM 2022

Skrevet af Frederik G. Schmidt
06. maj 2021Kl. 17:44

Torsdag eftermiddag blev der trukket lod til de seks grupper til januar måneds EM-slutrunde for herrer i Ungarn og Slovakiet. Her blev Håndboldherrerne placeret i gruppe A sammen med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

Det danske herrelandshold i håndbold fik i dag – godt otte måneder før turneringsstart – tildelt deres tre indledende gruppemodstandere, da det Europæiske Håndboldforbund (EHF) fra værtsbyen Budapest trak lod til de seks puljer til EM 2022 i Ungarn og Slovakiet.  

Danmark var forud for lodtrækningen placeret i andet seedningslag, hvorfor det ikke var muligt at havne i samme indledende gruppe som Sverige, Ungarn, Rusland, Serbien og Østrig. De danske håndboldherrer fik en plads i gruppe A sammen med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. En gruppe, der ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen giver fine muligheder for videre avancement:

"Det er en pulje, hvor det både kunne være værre og være bedre, men til et EM vil modstanden altid være god uanset lodtrækningen. Jeg er dog først og fremmest glad for, at vi undgik Frankrig og Island. Det ærgrer mig, at vi trækker Montenegro fra det nederste seedningslag, som var det hold, jeg helst ville undgå. Alt i alt går vi selvfølgelig efter at komme videre fra gruppen, og hvis vi kommer det, venter der en benhård mellemrunde,” siger Nikolaj Jacobsen.

De seks grupper ser således ud:

Dermed er det også fastlagt, at Danmark spiller de første tre kampe i værtsbyen Debrecen.

Europamesterskabet i håndbold 2022 bliver den 15. udgave af EM i håndbold for mænd. Slutrunden afvikles i Ungarn og Slovakiet fra den 13.-30. januar.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE