Nyheder og presse
Del
Liga & 1. division herrer
Nyt fra DHF

Håndboldens Disciplinærinstans har behandlet sager fra TMS-Ringsted

19. apr 2021Kl. 15:00

Håndboldens disciplinærinstans har behandlet og truffet en afgørelse i en sag indbragt af TMS-Ringsted, der betyder, at Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold idømmes bøde, mens nedrykningen af TMS Ringsted til 1. division fastholdes.

TMS Ringsted, der i denne sæson rykkede ned i 1. division efter sidste runde af grundspillet i HTH Herreligaen, har indbragt en sag i forbindelse med sammenlægningen af Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold. Helt konkret har TMS Ringsted indbragt en sag for disciplinærinstansen med påstand om, at Århus Håndbold og Skanderborg Håndbold har overtrådt pligten til at orientere Dansk Håndbold Forbund om indledte drøftelser om et fremtidigt samarbejde.

Derudover har TMS Ringsted også nedlagt påstand om, at Århus Håndbold har planlagt sin egen konkurs, der rettelig burde være meddelt til Dansk Håndbold Forbund på et tidligere tidspunkt end d. 4. april. På baggrund af dette burde Århus Håndbold være suspenderet fra grundspillet i turneringen med det resultat, at Århus Håndbold teknisk ville blive placeret på sidstepladsen i turneringen. Hermed ville TMS Ringsted have undgået direkte nedrykning.

Disciplinærinstansen har nu behandlet begge påstande, der betyder, at Skanderborg Håndbold og det nu konkursramte Århus Håndbold idømmes en bøde på hver 25.000 kr., da klubberne har tilsidesat deres informationspligt om de indledte forhandlinger om en helt eller delvis sammenlægning.

Derudover har disciplinærinstansen truffet afgørelse om, at Århus Håndbold ikke har overtrådt gældende regler i forbindelse med konkursen. Det skyldes, at de sportslige konsekvenser skal regnes fra tidspunktet for konkursdekretets afsigelse.

Derudover turneringen inddelt i tre faser: Grundspillet, hhv. slut- og kvalifikationsspillet samt de afgørende medaljekampe samt op- og nedspils kampene. En fase er lukket for ændringer, når sidste kamp er spillet, herunder også for konkurssager. Disciplinærinstansen afgørelse bygger blandt andet på, at grundspillets sidste kamp blev spillet d. 4. april, mens konkursbegæringen blev fremført den 13. april. Derfor har dette ifølge disciplinærinstansen ingen indflydelse på grundspillets resultat. Derfor står TMS Ringsteds nedrykning samtidig også ved magt.

”På baggrund af det samlede regelgrundlag har vi vurderet, at de sportslige konsekvenser af et håndboldselskabs konkurs skal tage udgangspunkt i tidspunktet for konkursdekretets afsigelse. På det tidspunkt er grundspillet færdigspillet og lukket for ændringer. Resultaterne fra grundspillet står derfor ved magt,” siger Sigurd Slot Jacobsen, der er formand for Disciplinærinstansen.   

Se hele afgørelsen her.

Sagens parter har alle mulighed for at appellere afgørelserne til Appelinstansen indenfor syv dage.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE