Nyheder og presse
Del
Børn og unge
Uddannelse
Bredde
Nyt fra DHF

Flere børn med handicap skal spille håndbold

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
21. jan 2021Kl. 08:00

En ny samarbejdsaftale mellem LykkeLiga og Dansk Håndbold Forbund skal være med til at sikre, at alle uanset forudsætninger skal kunne spille håndbold i en forening i Danmark.

Håndbolden er for alle – det har alle dage været Dansk Håndbold Forbunds mantra. Og selvom rigtigt mange forskellige børn og unge på alle niveauer spiller håndbold rundt omkring i Danmark, er det alligevel et spil, som nogle børn og unge har svært ved at deltage i.

For to år siden indgik Dansk Håndbold Forbund og LykkeLiga derfor en aftale, som skulle være med til at sætte LykkeLiga-håndbolden på dagsordenen i de danske klubber. Erfaringen er dog, at håndbolden til børn og unge med et handicap stadig nogle steder foregår i sluttede kredse parallelt med den etablerede håndbold. Derfor har Dansk Håndbold Forbund og LykkeLiga nu intensiveret samarbejdet, og det betyder, at Dansk Håndbold Forbund fremover kommer til at tilbyde LykkeLigaproduktet som en del af de allerede eksisterende tilbud, der er til håndboldforeninger rundt omkring i Danmark. Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, har store forventninger til den udvidede aftale:

”Selvom vi de seneste år har bakket op om LykkeLiga som produkt til børn og unge i Danmark, så betyder vores samarbejde, at vi sætter speed på produktet og hjælper med at udbrede det til de danske foreninger. Forhåbentlig til gavn for endnu flere børn og unge med et handicap, der fremover kan få glæden af at spille håndbold i en forening med alt det fantastiske, det indebærer. Det er vores ambition, at børn og unge med et handicap nu fremover fx skal kunne spille Trille og Trolle-bold eller kunne komme på håndboldskole om sommeren. Samtidig er det også vores ambition at bruge vores meget etablerede rekrutteringsprodukter, som fx Håndboldkaravanen, til at forsøge at få endnu flere børn og unge, der står uden for det etablerede håndboldtilbud, til at spille håndbold. For glæden ved håndbold skal ingen snydes for. Derfor er jeg også så enormt glad for det her samarbejde med Rikke og LykkeLiga.”

LykkeLiga i de danske foreninger
LykkeLiga har eksisteret siden 2017 og er i den periode blevet udbredt til hele Danmark. Over 1.200 børn spiller i dag håndbold på mere end 70 hold, men ambitionen er, at endnu flere børn og unge skal kunne spille håndbold i en forening, fortæller Rikke Nielsen, der er stifter af LykkeLiga:

”Det er mit livsværk at sikre, at børn med et handicap får mulighed for at få alle de gode oplevelser, som det giver at spille med på et hold og være en del af foreningslivet. Derfor håber jeg, at det udvidede samarbejde med Dansk Håndbold Forbund kan sikre vores medlemmer en plads i foreningerne rundt omkring i Danmark. Med håndboldforbundet i ryggen får vi endnu bedre mulighed for at sparke døre ind, så alle i hele Danmark får øjnene op for, at håndbold virkelig er for alle, også selvom man har et handicap.

Samarbejdsaftalen løber over tre år. Det er fortsat Rikke Nielsen, der er frontfigur i LykkeLiga, ligesom LykkeLiga fortsat står for administration og drift. Som noget nyt vil Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med LykkeLiga udvikle og udbyde træneruddannelse målrettet børn med handicap, og Dansk Håndbold Forbund vil ligeledes tilbyde LykkeLigaproduktet som en del af de etablerede produkter. Det betyder blandt andet, at der vil være LykkeLiga-håndboldskoler, ligesom Håndboldkaravanen vil kunne rykke ud på specialskoler og i specialklasser.

 

 

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE