Nyheder og presse
Del
De danske U20-kvinder har spillet sig i kvartfinalen ved VM. Foto: Forfatter: Sasa Pahic Szabo / kolektiff
Kvindelandshold

De danske U20-kvinder er klar til VM-kvartfinale

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
28. jun 2022Kl. 21:40

Et uafgjort resultat mod Frankrig i mellemrundens sidste kamp var nok til at sende de danske U20-kvinder videre blandt de otte bedste hold ved sommeren VM-slutrunde. Torsdag møder de så Ungarn i kvartfinalen.

Det var knald eller fald for de danske U20-kvinder i dagens opgør mod Frankrig. Det danske landshold skulle bruge to point for selv at kunne sikre sig en plads i kvartfinalerne ved VM i slovenske Celje. Men så nemt skulle det ikke vise sig at blive.

Det danske forsvar stod stærkt imod det franske pres, og keeper Anne Christine Bossen tog flot fra i målet. Efter 26 minutter havde hun allerede haft 12 redninger og ramte en redningsprocent på de 50 procent. Hun blev fortjent også kåret til kampens spiller.

Helt lige (11-11) var det ved pausen, og det fortsatte ind i anden halvleg. Danskerne var ellers foran frem mod de sidste minutter, men det lykkedes Frankrig at komme igen, og det hele endte helt lige, 19-19.

Det uafgjorte resultat betød, at franskmændene havde udspillet deres chance ved VM, mens den danske kvartfinaledrøm stadig levede. Norge skulle nemlig tage ét point fra Montenegro, hvilket de heldigvis gjorde med en overbevisende sejr senere på dagen.

Derfor møder Danmark nu et virkelig stærkt hold fra Ungarn i kvartfinalen på torsdag. Og vi fangede den danske landstræner til en kort status ovenpå mellemrunden:

”Det har indtil videre været et rigtig fint mesterskab, hvor vi kamp for kamp er blevet bedre – og det er vigtigt under et mesterskab, at man som hold flytter sig undervejs. Jeg synes at de fremskridt vi har gjort, kulminerer i kampen mod Frankrig, hvor vi for første gang virkelig spiller op til noget at det bedste, vi kan mod et meget stærkt fransk hold. Vi har hele tiden haft som målsætning, at vi skulle videre til de her knald eller fald kampe. Så første målsætning er nu nået,” fortæller U20-landstræner Heine Eriksen.

I kvartfinalen torsdag møder Danmark så Ungarn, og om hvad der så venter af modstand i kvartfinalen, fortæller landstræneren:

”Vi skal møde et ungarsk hold, som er storfavoritter til dette VM. De har vundet de to forudgående mesterskaber med den her årgang. Jeg vurderer dem også til at være klart til det bedste hold ved denne turnering. Vi har mødt dem en del gange, og har endnu ikke slået dem. Men en gang skal jo være den første, så det kunne passende være på torsdag,” og tilføjer:

”Vi skal forsøge at kombinere det stærke forsvar, vi viste i dag mod franskmændene, med det angrebsspil, som vi spillede mod Norge i de sidste 50 minutter af kampen. I morgen er der så hviledag, og den skal bruges på lidt fysisk træning, at lade op, lave lidt sociale aktiviteter og ellers holde os i skyggen eller i aircondition, for der er sindssygt varmt hernede. Så vi skal tanke op, så vi er helt klar til torsdag,” slutter landstræneren.

Kvartfinalen er lige nu sat til at skulle spilles 20.30, og vil ligesom de andre kampe ved VM kunne ses på TV3 Sport eller streames på Viaplay.

Husk, du kan altid få seneste nyt om U20-kvinderne og de andre danske ungdomslandshold på vores officielle Facebook-side: Ungdomslandsholdene – håndbold

Vælg forbund

Luk
ANNONCE