Nyheder og presse
Del
U17-kvinderne kæmpede bravt for bronzemedaljerne, men russerne spillede med musklerne og vandt 37-30. Foto: EHF
Børn og unge

De danske U17-kvinder henter en fjerdeplads til EM

16. aug 2021Kl. 14:30

Trods Danmark trak det korteste strå i bronzekampen mod Rusland til U17-EM i Montenegro, er landstræneren tilfreds med spillernes samlede præstation.

De skulle så grueligt meget igennem, de danske U17-kvinder, men de kæmpede sig alligevel hele vejen til EM-semifinalen og kvalificerede Danmark til både VM og EM. At bronzen så glippede til sidst efter et nederlag på 37-30 til Rusland, det tager landstræner Flemming Dam Larsen ikke så tungt og roser pigernes præstation:

”Jeg er bestemt tilfreds med det, pigerne har leveret til den her slutrunde – især med de forhold, de har været udsat for sygdomsmæssigt. Det er stærkt. Og så må vi bare erkende, at der var nogle andre hold, der var dygtigere end os, så det var fair nok, at medaljerne gik til dem,” fortæller landstræneren, der sygdomsmæssigt refererer til den kollektive madforgiftning, der ramte truppen hårdt i mellemrunden, hvor de også tabte til Rusland.

Det lignede ellers, at Danmark i bronzekampen mod Rusland kunne revanchere nederlaget fra mellemrunden, da danskerne ved pausen var bagud med bare et enkelt mål.

”Vi havde kæmpet bravt i første halvleg, og vi havde en fornemmelse af, at vi godt kunne være med. Men i anden halvleg trak russerne fra og førte hurtigt med fem mål. Vi havde ellers fået bedre styr på vores afslutninger, men vi sled i det i forsvaret, og så endte det fortjent nok, som det gjorde,” fortæller Flemming Dam Larsen.

Inspiration fra de bedste

Ligesom landstræneren har spillerne også taget nederlaget med oprejst pande. I stedet for at hænge med næbet har ledergruppen bidt mærke i, at spillerne lader sig inspirere af de andre hold og spillere. Det er en sund tilgang, som også gennemsyder truppen internt.

”Vi har oplevet en trup, som virkelig har fungeret sammen. Der har været et godt sammenhold og kammeratskab, og alle har bakket op og hjulpet hinanden. Uanset om man har fået meget eller lidt spilletid, så har de været loyale og arbejdet som et hold,” fortæller landstræneren, der også blev klogere på det taktiske og tekniske niveau:

”Jeg synes, at vi langt hen ad vejen lykkes med at få brugt banens bredde. Vi får bredt spillet ud og spillet os frem til afslutninger fra alle positioner, så det er jeg meget tilfreds med. Vi skal dog stadig arbejde med vores afslutninger, da vi har for mange ’rene skud’, der er nemme at læse. Så vi skal springe noget mere, lokke keeperen til at lave udfald og placere boldene bedre.”

”Defensivt har vi stået stærkt, men mod de bedste hold har vi haltet efter, især i de individuelle mand-mod-mand-dueller og den defensive taktiske forståelse. Så det er noget af det, vi skal hjem og arbejde videre med,” siger Flemming Dam Larsen, der også fortæller, at man desuden skal se endnu flere spillere an herhjemme, efter at have arbejdet med den samme gruppe i en lang periode på grund af corona.

En, der nok ikke behøver at blive set meget an, er den danske venstreback Julie Mathiesen Scaglione. Med 51 mål var hun turneringens næstmest scorende spiller og endte med at modtage en plads på All Start-holdet for sin præstation til EM.

Rusland endte altså med at tage bronzen, Tyskland tog sølvet, og Ungarn løb med guldet.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE