Nyheder og presse
Del
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Dansk Håndbold Forbund arbejder videre mod afvikling af EM

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
22. nov 2020Kl. 14:10

På trods af manglende svar fra regering og myndigheder har en enig bestyrelse i Dansk Håndbold Forbund besluttet at arbejde videre mod afvikling af EM i kvindehåndbold.

Med kun 11 dage til kampstart har Dansk Håndbold Forbund travlt, hvis et EM i to byer i Danmark skal kunne lade sig gøre. Der mangler fortsat en velsignelse fra den danske regering og sundhedsmyndighederne til de mange papirer og protokoller, som beskriver afviklingen af mesterskabet i mindste detalje. Tidspresset er imidlertid så stort, at en enig bestyrelse i Dansk Håndbold Forbund nu har besluttet, at der arbejdes videre efter planen om at slå dørene op til EM i kvindehåndbold på dansk grund d. 3. december.

”Vi har udviklet en omfattende corona-protokol, der udstikker nogle meget stramme retningslinjer for vores håndtering af mesterskabet, men vi mangler fortsat at få grønt lys fra regering og myndigheder. Nu kan vi ikke vente længere, og derfor må vi arbejde videre til det modsatte er bevist: At vi ikke kan afvikle på trods af de meget gennemarbejdede protokoller. Vi har beskrevet alt i mindste detalje, og vores retningslinjer er langt strammere, end hvad der ellers gør sig gældende inden for idrætten. Vi skaber en boble, hvor alle, der er i boblen, bliver testet løbende, ligesom vi sikrer os, at ingen træder ind og ud af boblen uden forudgående test,” siger Per Bertelsen.

Dansk Håndbold Forbund har opbakning fra både Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Sport Event Denmark. Og også de to håndboldinstanser Håndboldspillerforeningen og Divisionsforeningen Håndbold, der begge er repræsenteret i Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse, bakker op. Kasper Dan Jørgensen, der er formand i Divisionsforeningen Håndbold, understreger vigtigheden af, at mesterskabet bliver afviklet:

”Afviklingen af EM er ikke alene vigtigt for dansk kvindehåndbold, men for kvindehåndbold på tværs af Europa. Derfor er det brand hamrende vigtigt, at der bliver sat skub i forberedelserne, og vi bakker naturligvis op om, at der ikke kan ventes længere. Dansk Håndbold Forbund har fået grønt lys til at arbejde videre, så de mange interesser omkring håndbolden kan blive plejet bedst muligt og vi kan vise verden, at der godt kan afvikles håndbold i verdensklasse på en forsvarlig måde.”

Også i Spillerforeningen, der repræsenterer elitehåndboldspillerne i Danmark, bakker man op om en afvikling af EM:

“Spillerne er klar til at komme i gang, og med de seriøse og ansvarlige protokoller, der foreligger, er ingen utrygge. Så nu håber vi på grønt lys, så nationen kan få noget at glædes over her i december måned.”

Vælg forbund

Luk