Nyheder og presse
Del
Sandra Toft stod sikkert i målet for Danmark under aftenens kamp mod Norge.
Damelandshold

Danmark spiller godt op med Norge i testkamp

Skrevet af Katrine Munch Bechgaard
25. nov 2020Kl. 22:41

Det var et godt spillende dansk landshold, der mødte Norge på dansk grund onsdag. Og selvom det længe så ud til, at Danmark kunne vinde kampen, betød for mange fejl og et stærkt norsk hold dog, at Danmark tabte kampen 25-27.

Danmark mødte Norge til den første af to testkampe inden EM, der starter d. 3. december. Her blev det danske landshold testet godt af en af verdens bedste nationer. Danmark startede dog desværre uden Helena Elver, der kom til skade under opvarmningen.

De to hold fulgtes godt ad kampen igennem, og i perioder var Danmark også foran med både to og tre mål. Norge var først i angreb, der dog blev brændt, men i den anden ende fik Kathrine Heindahl også sat bolden på træværket i Danmarks første angreb. Herefter scorede Norge deres første mål. Efter endnu et angreb fra de norske tropper, der scorede til 2-0, fik Trine Østergaard scoret Danmarks første mål.

Begge hold både brændte og scorede i begge ender. En dårlig afslutning fra Mette Tranborg lagde bolden i norske hænder, og de scorede til 4-2 på en hurtig kontra. Tranborg fik dog hurtigt rettet op på fejlen med to mål efter hinanden. Efter en hurtig dansk kontra lykkedes det Heindahl at udligne til 5-5. Norge fik kampens første straffe, som Stine Skogrand satte på stolpen efter en hånd fra Sandra Toft.

Efter 11 minutter kom Danmark foran første gang i kampen med cifrene 6-5 på en scoring af Mia Rej. Føringen varede dog meget kort, og herefter fik Mette Tranborg kampens første udvisning. Nora Mørk scorede på straffe, men kort efter fik Rikke Iversen sat bolden i nettet, og Danmark tog igen føringen 8-7.

Sandra Toft stod kampen igennem godt i det danske mål, men alligevel lykkedes det det norske mandskab at komme foran og med et par hurtige mål fra Norge, hvor Danmark dog fulgte med noget af vejen, var Norge foran 13-11. Efter et langt angreb fra Norge, fik Mia Rej fisket bolden på fornemmeste vis og gjort det norske forspring mindre. Med en redning fra Sandra Toft og en scoring af Rikke Iversen kom Danmark igen op på siden af Norge, 13-13.

Efter 24 minutter tog den norske træner, Thorir Hergeirsson, kampens første timeout. Herefter lykkes det de danske håndboldkvinder at fastholde og øge føringen med to mål, og Danmark kunne gå til pause foran 16-14.  

Norge fik overtaget til sidst
Anden halvleg blev skudt i gang med et mål af Mette Tranborg, og føringen blev forøget til 17-14. De følgende minutter bølgende kampen lidt frem og tilbage, Norge hentede et par mål, mens Danmark fik scoret igen. Således var de danske tropper skiftevis foran med et eller to mål. Den unge landsholdspiller Andrea Hansen sikrede sin første landsholdsscoring på A-landsholdet, og så var Danmark foran med tre mål igen, 20-17. Med en afbrænder højt over målet fra Norge var det muligt for Danmark at få sig en firemålsføring, men de norske spillere fik i stedet erobret bolden, og hurtigt blev der reduceret til først 18-20 og derefter 19-20. Med 16 minutter igen tog Norge endnu en timeout.

Sandra Toft blev ved med at redde boldene i målet, og et indspil fra Louise Burgaard til Rikke Iversen satte atter Danmark foran med tre mål, 22-19. Norge hentede dog igen ind på danskerne, og inden længe var stillingen lige, 22-22.

Resten af kampen var præget af, at det norske hold fik det overtaget, og de danske kvinder fik lavet lidt for mange fejl og i en lang periode ikke så mange mål. Det resulterede i, at Norge kom foran først 23-22 så 24-22, og selvom Lærke Nolsøe fik reduceret med en fin scoring fra fløjen, og Sandra Toft reddede et straffe skudt af Nora Mørk, lykkedes det ikke det danske landshold at hente nordmændene. Med tre minutter igen tog Jesper Jensen sin sidste timeout, og selvom Danmark fik hentet lidt af det tabte, vandt Norge kampen 27-25.

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE