Nyheder og presse
Del
Martin Vilstrup, Simon Møss og Jeppe Villumsen få sekunder efter semifinalesejren var i hus. Foto: Jozo Cabraja/kollektiff.
Herrelandshold
Kvindelandshold

Danmark er i finalen ved VM i beach handball

Skrevet af Camilla Bøilerehauge
25. jun 2022Kl. 19:56

Herrelandsholdet i strandhåndbold besejrer Brasilien i semifinalen og er i en VM-finale for første gang nogensinde. Danmark møder enten Kroatien eller værtsnationen Grækenland i finalen i morgen.

De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien kunne ikke stå distancen mod Danmarks beach-herrer i semifinalen. Efter endnu en nervepirrende shootout er Danmark i finalen ved VM i strandhåndbold på Kreta.

Det står klart efter Brasilien vandt første halvleg 21-16, mens Danmark vandt anden halvleg 16-17 og shootout 4-6.

”Det har længe været et stort mål at nå en VM-finale, så vi er utroligt stolte og glade. De seneste par år har vi godt kunne se, at vi har nærmet os verdenstoppen. Men at gennemføre målet og så lige mod de forsvarende verdensmestre fra Brasilien, det er stort,” siger Martin Hjortshøj, assistenttræner for herrelandsholdet.

De danske beach-herrer vandt guld ved EM i 2019 og 2021 men har stadig en VM-medalje til gode. Sølv er nu sikret, men se, om det bliver guld, når Viaplay sender Danmarks finale mod enten Kroatien eller Grækenland i morgen kl. 18 dansk tid.

Kvinderne rejser sig efter tabt kvartfinale
Efter beach-kvinderne desværre tabte kvartfinalen mod Holland, lavede de et flot comeback i deres første placeringskamp mod Portugal i dag med en sejr på 2-1 efter shootout.

Kvindelandsholdet spiller endnu en placeringskamp i morgen mod Brasilien.

Følg de danske beach-landshold på Instagram og Facebook.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE