Nyheder og presse
Del
Liga & 1. division herrer

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold taberdømmes i tre kampe

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
10. mar 2021Kl. 12:26

Disciplinærinstansen for Håndboldligaen og 1. division har taberdømt Bjerringbro-Silkeborg Håndbold i tre kampe, da holdet har brugt en spiller, der ikke var spilleberettiget.

Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans har i dag offentliggjort en afgørelse i sagen om Bjerringbro-Silkeborg Håndbolds (BSH) ulovlige brug af en spiller i tre ligakampe mod henholdsvis TMS Ringsted den 4. februar, TTH Holstebro den 13. februar og KIF Kolding den 17. februar 2021.

Spilleren var udlejet til Lemvig Thyborøn Håndbold, men lejekontrakten blev afbrudt i utide, da BSH ønskede aftalen annulleret pr. 31. december 2020. Der er fejlagtigt ikke sendt besked til Dansk Håndbold Forbund om afbrydelsen, ligesom spillercertifikatet ikke var hos BSH, og derfor har spilleren ikke været spilleberettiget for BSH i de tre kampe.

I Ligareglementet § 11, stk. 2 fremgår det, at det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede. Benyttelse af spillere, der ikke er berettiget, medfører bøde samt tab af kamp. Der er således tale om en objektiv regel, der ikke giver mulighed for at sanktionere anderledes.

Afgørelsen betyder, at BSH fratages seks point, som overføres til de pågældende modstanderhold i HTH Herreligaen. BSH idømmes desuden en bøde på samlet 30.000 kr.

Læs hele afgørelsen her.

For yderligere information kontakt kommunikation- og pressekonsulent Maria-Teresa Faurhøj, mtf@dhf.dk / 23271294.

Vælg forbund

Luk
ANNONCE