Nyheder og presse
Del
Der bliver rig mulighed for at heppe på det danske landshold ved VM på hjemmebane. Foto: EHF
Kvindelandshold
Nyt fra DHF

Billetsalget til VM på hjemmebane begynder 1. marts 2023

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
31. jan 2023Kl. 09:36

Den 29. november 2023 skydes VM i Danmark, Norge og Sverige i gang, og snart kan du sikre dig en billet til kampene på hjemmebane. Billetsalget åbner nemlig den 1. marts kl. 10.00 via Ticketmaster.

Danske håndboldfans må væbne sig med lidt ekstra tålmodighed, da billetsalget til VM på hjemmebane først åbner den 1. marts 2023 og ikke allerede den 3. februar, som elles var planlagt.

Udskydelse af billetsalget skyldes forsinkelse med at få kampprogrammet endeligt på plads, og derfor har VM-arrangørerne været nødt til at udskyde billetsalget en lille måneds tid.

Men nu ligger det altså fast, at billetsalget begynder onsdag den 1. marts kl. 10.00 via Ticketmaster. Så det er altså her, at du skal sidde klar, hvis du vil være blandt de første til at sikre dig billetter til VM på hjemmebane i december 2023.

Lodtrækningen til VM-puljerne finder sted til sommer, men det er allerede bestemt, at det danske kvindelandshold er placeret i en af de grupper, der spiller i Jyske Bank Boxen i Herning, som allerede er offentliggjort som værtsby.

VM 2023 afholdes i Danmark, Norge og Sverige fra den 29. november til den 17. december 2023.

Her er en række fun facts om det kommende VM:

 • Danmark har to gange tidligere været værter for VM i kvindehåndbold. Først i 1999 i samarbejde med Norge og senest som selvstændige værter i 2015.
 • Der deltager i alt 32 nationer ved VM. I Danmark afvikles fire ud af de otte indledende gruppespil samt to ud af fire mellemrunder, kvartfinale og også både finaleweekenden og President’s Cup. Danmark spiller samtlige af holdets kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, der også danner ramme om semifinaler og finale.
 • Det er sjette gang, Jyske Bank Boxen lægger halgulv til et stort internationalt håndboldmesterskab siden indvielsen i 2010. Det bliver samtidig sjette gang, en finale spilles i Jyske Bank Boxen. Dermed er det i særklasse den arena i verden, hvor der er uddelt flest mesterskabsmedaljer over de seneste to årtier.
 • Danmark har én gang vundet VM i kvindehåndbold i 1997. Senest blev det til VM-bronze i 2021. I alt har de danske håndboldkvinder seks VM-medaljer i samlingen. Norge er den mest vindende nation med 11 medaljer, heraf fire af guld.
 • Danmark, Norge og Sverige blev tildelt værtskabet for VM i kvindehåndbold 2023 tilbage i januar 2017. Allerede 2,5 år før mesterskabet gik forberedelserne for alvor i gang.
 • Også i de kommende år er der udsigt til flere store håndboldfester på dansk grund. Danmark er værter for både herrernes VM i 2025 sammen med Norge og Kroatien, herrernes EM i 2026 sammen med Norge og Sverige og kvindernes EM i 2028 ligeledes i samarbejde med Norge og Sverige.
 • ”AIM TO EXCITE” lyder sloganet for mesterskabet. VM-arrangørerne har nemlig lige præcis et mål om at skabe begejstring. Både hos de tusindvis af tilskuere i hallerne og de millioner af seere ude ved tv-skærmene.
 • Der skal bruges mellem 1.000 og 1.200 frivillige i alt under VM-afviklingen herhjemme og op mod 100 frivillige om dagen i Herning. 45 af de frivillige har særlige roller som teamguider, transportansvarlige, akkreditering og lignende. De tager alle tre uger ud af kalenderen til at bakke op om VM.
 • VM forventes at samle 320 spillere, 130 ledere og trænere, 100.000 danske og 15.000 udenlandske tilskuere og omkring 200 pressefolk alene på dansk grund. Udenlandske spillere, ledere, officials og pressefolk kommer til at generere lige over 8.000 overnatninger i Danmark – og dertil kommer der alle de fans, der måtte vælge en overnatning.
 • Der deltager 22 dommerpar i slutrunden. Derudover sender IHF lidt over 80 personer til Danmark, Sverige og Norge, der skal stå for kampafvikling, anti-doping, marketing, supervision af kampe, administration, support af dommere og meget mere.
 • Der forventes stor pressebevågenhed på begivenheden. Til finaleweekenden skal der gøres plads til otte tv-studier i Jyske Bank Boxen.
 • VM-logoet symboliserer en håndbold, der suser gennem luften med kurs mod målnettet. Farverne i bolden repræsenterer de tre værtsnationers flag. Det er det danske designbureau Urgent.Agency, der har haft til opgave at skabe logoet og brandet for mesterskabet.
 • Igen i år oprettes der en kæmpe fanzone i forlængelse af Jyske Bank Boxen, hvor de tusindvis af håndboldfans kan varme op til kampene med forskellige håndboldaktiviteter og fællesskab. Fanzonen blev første gang afholdt i Jyske Bank Boxen i forbindelse med EM i herrehåndbold i 2014 og har sat standarden for fanengagement i forbindelse med mesterskaber i hele håndboldverdenen.

Vælg forbund

Luk