Nyheder og presse
Del
De danske spillere jubler, da kampen fløjtes af. Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Herrelandshold
Damelandshold

Beachherrerne genvinder EM-guld

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
18. jul 2021Kl. 18:32

De danske beachherrer levede op til favoritværdigheden søndag aften, da de i EM-finalen slog Kroatien 2-0. De danske beachdamer tabte desværre til Tyskland og rejser hjem med sølvmedaljer om halsen.

Både beachherrerne og -damerne beviste søndag aften, at de hører til i toppen af europæisk beach handball. Herrerne levede op til favoritværdigheden og satte et punktum for endnu en fantastisk EM-slutrunde i bulgarske Varna, hvor de har været ubesejrede hele vejen igenne. Desværre lykkedes det ikke damerne at slå Tyskland i finalen på trods af flot dansk fight.

Herrernes modstander i finalen var det stærke kroatiske hold, som også har været en af favoritterne til at tage EM-guldet. Begge hold spillede flot beach handball, men de danske herrer kørte sejren hjem på flot angrebsspil og et koncentreret forsvar, der gav keeperne gode betingelser i målet.

Herrerne vandt begge halvlege (25:20, 28:22), og så kunne jublen igen bryde ud på Main court, denne gang blandt de danske tilhængere.

I kampen forinden var det de danske beachdamer, der skulle forsøge at forsvare titlen som Europamestre fra 2019 mod Tyskland, som ikke havde tabt en kamp før finalen. Desværre fortsatte tyskerne sejrsstimen mod Danmark. Med flotte målmandspræstationer i begge ende, gjorde de to hold det svært for hinanden, men tyskerne var en anelse skarpere og trak fra i begge halvlege. Det lykkedes ikke de danske beachdamer at levere et comeback, og de måtte derfor se sig slået 2-0.

Line Gyldenløve Kristensen blev kåret til turneringens Most Valuable Player, og Simon Sejr blev kåret til turneringens bedste keeper, ligesom han gjorde i 2019.

Se højdepunkter fra finalen her

Fakta om Beach EM:

  • Beach Handball Euro 2021 afholdes i Varna, Bulgarien fra den 13.-18. juli 2021.
  • De danske beachdamer vandt senest guld ved EM 2019 og ANOC World Beach Games 2019. Herrerne senest vandt guld ved EM i 2019.
  • Find mere info om EM her.

Resultater fra Danmarks finalekampe:  
18/7 kl. 16.00 Danmark – Tyskland (damer) 0-2
18/7 kl. 17.00 Danmark – Kroatien (herrer) 2-0


For yderligere information, kontakt kommunikations- og presseansvarlig Maria-Teresa Faurhøj, mtf@dhf.dk eller +45 2327 1294. 

 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE