Nyheder og presse
Del
Joachim Trend efter sin scoring i shoot out mod Rusland. Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Herrelandshold
Damelandshold

Både beachherrerne og -damerne er klar til EM-finale

Skrevet af Maria-Teresa Faurhøj
17. jul 2021Kl. 20:11

De danske landshold i beach handball kæmpede sig lørdag aften til en finaleplads ved EM efter sejr over Norge og Rusland. I morgen skal det afgøres, om de kan generobre europamesterskabet.

To gange indenfor en time brød jublen løs på main court på stranden i Varna, Bulgarien. Både det danske dame- og herrelandshold sikrede sig nemlig en plads i søndagens finaler ved EM i beach handball.

Beachdamerne sejrede over Norge, som danskerne allerede tidligere havde slået ved EM. Damerne vandt 2-0 efter et flot comeback i anden halvleg og møder nu et stærkt hold fra Tyskland i morgen. Den danske angrebsspiller Line Gyldenløve Kristensen topper også lige nu damernes topscoreliste med 127 point.

Herrerne fortsatte også sejrsstimen, men måtte se sig slået i første halvleg af et tændt russisk mandskab. Herrerne fik dog angrebsspillet til at flyde bedre i anden halvleg, mens forsvaret gjorde deres del til at sikre en dansk sejr. I shoot out var de danske spillere sikre og efter en redning af Ronnie Vilstrup Andersen på russernes sidste skud, kunne jublen bryde løs.

”Jeg er så stolt over, at vi slår russerne i dag. De har virkelig været vores onde ånd, og jeg mener ikke at vi har slået dem siden VM i Brasilien i 2014. Vi ved godt, at vi selv var en af forhåndsfavoritterne til at stå i en finale ved EM, men vi har indtil videre ikke slået nogle af de andre store favoritter, men det har vi nu. Og nu venter Kroatien så i finalen. Et hold, som jeg mener ligger godt til os, så det bliver spændende at se, hvad der sker i morgen, men jeg tror på, at vi går hele vejen,” siger landstræner for beachherrerne Gorm Andersen.

Programmet for finalerne er:

18/7 kl. 16.00 Danmark – Tyskland (damer) bane 1

18/7 kl. 17.00 Danmark – Kroatien (herrer) bane  1

Kamptidspunker er angivet i dansk tid. 

Alle kampe kan ses på Viaplay eller på www.ehfTV.com (muligvis underlagt geo blocking). Der vil også løbende blive opdateret med link til livestream på vores Facebookside Beach handball.

Fakta om Beach EM:

  • Beach Handball Euro 2021 afholdes i Varna, Bulgarien fra den 13.-18. juli 2021.
  • De danske beachdamer vandt senest guld ved EM 2019 og ANOC World Beach Games 2019. Herrerne senest vandt guld ved EM i 2019.
  • Find mere info om EM her.


Resultater fra Danmarks semifinalekampe:  

17/7 kl. 17.00 Danmark – Norge (damer) 2-0 (23:18, 22:18)

17/7 kl. 18.00 Danmark – Rusland (herrer) 2-1 (16:18, 19:16, 8:6)

For yderligere information, kontakt kommunikations- og presseansvarlig Maria-Teresa Faurhøj, mtf@dhf.dk eller +45 2327 1294. 

Vælg forbund

Luk
ANNONCE