Nyheder og presse
Del

TMS Ringsted vil være med hvor det er sjovt

Tekst og foto: Eline Andersen

Hårdt arbejde med plads til sjov
Ringsted ligger i hjertet af Sjælland, hvor håndbolden er byens puls. TMS Ringsted har ambitioner om at være håndboldens kraftcenter på Midtsjælland med et fundament af egne talenter. Arbejdet med talenterne og elitesatsningen handler om sammenhæng i hverdagen og træningen.

”Det skal være sjovt at træne. Det er sjovt, når der er individuel træning og mand-til-mand-træning. Det er også sjovt, når alle mand gider træne, og træningen er udfordrende,” siger Mikkel Tolstrup og Tobias Nielsen, som begge spiller på TMS Ringsteds U18-hold. De to spillere er desuden elever på IKA – Idrætsakademiet i Ringsted.

De to spillere støder til en lille gruppe, der er i gang med den fysiske træning på stadion bag Ringsted Sportscenter. Her løber spillerne 6x3min, mens U18-træner og klubbens talent-og udviklingschef, Torben Winther, tager tid og coacher.

Talentarbejde er en hårfin balance mellem at udvikle den enkelte spiller og de sportslige resultater, forklarer Torben Winther:

”I TMS har det været en opgave at hæve det niveau, vi starter på. For os handler talentarbejdet om at lave en langsom tilvænning til seniorlivet. Vores målsætning er at skabe spillere, der kan være med på højeste seniorniveau. Til den netop afsluttede sæson fik tre U18-spillere således seniorkontrakt og indgik i herrernes 1. divisionstrup.”

Udfordrer tankegangen i klubben

Med en målsætning om at skabe elitespillere på seniorniveau har Torben Winther de to seneste sæsoner arbejdet med at ændre fokus i træning og til kampene.

”Jeg har forsøgt at udfordre tankegangen i klubben ved at fokusere noget mere på udvikling. Det er naturligvis ikke nemt, da det er dybt indgroet i vores kultur, at det bare gælder om at vinde. Men udvikling og resultater hænger faktisk sammen. Med tålmodig, individuel fysisk og teknisk træning kan man hæve den enkeltes niveau og på sigt også skabe hold, der leverer resultater.”

Torben Winter forklarer også om det samarbejde, TMS Ringsted har med IKA Ringsted, IKA Kolding og efterskolen, SØS, Haslev:

”Talentarbejdet i TMS Ringsted er et totalprojekt. Vi arbejder med hele paletten i ungdomsafdelingen og lægger stor vægt på samarbejdet mellem trænerne i det daglige. På IKA Ringsted, som er en del af IKA Kolding, kan elever, der vil satse på deres sport, indgå i et miljø, der over en periode på tre-fem år sætter fokus på målrettet fysisk og teknisk træning samt skaber sammenhæng mellem idræt og skole. Samarbejdet med SØS er et træningssamarbejde, der tilgodeser de TMS’ U16-spillere, der vælger efterskolen i Haslev. Samarbejdet betyder, at vi kan udvikle spillerne individuelt, og vi kan fastholde de spillere, der har viljen til at gå hele vejen.”

TMS Ringsted har 26-27 U18 drenge i den kommende sæson, og det ser klubbens ungdomsudvalgsformand, Jørgen Alnor, som et håndfast resultat af, at klubben har en klar mission om at være Midtsjællands kraftcenter, som både kan fastholde og tiltrække spillere.

”Ringsted er historisk set en stærk håndboldby. Vi er så heldige, at vi i TMS kan sige, at der er mange frivillige kræfter til få opgaver. Det er et privilegium, som vi naturligvis er meget glade for og stolte af. Det giver klubben en fællesskabsfølelse, som er væsentlig i forhold til at skabe et talent- og elitemiljø,” siger Jørgen Alnor og uddyber, hvordan TMS sætter handling bag ordene: ”Fællesskabsfølelsen kommer af de ting, vi gør sammen. Det er nemt nok at nævne de turneringer, vi som klub deltager i i løbet af en sæson. Men det vigtigste er, at rammerne om den daglige træning er på plads. Vi har fine træningsfaciliteter, vi har styrketræningslokale og vi har tilknyttet fysioterapeuter. Vi gør, hvad vi kan, for at have veluddannede trænere på alle niveauer og hold.”

”Vores elitesatsning har også resulteret i en decideret elite-camp på den årlige håndboldskole og vi arrangerer nu for andet år i træk, Alpi-Cup – det er væsentlige og attraktive tilbud til spillere, ”siger Jørgen Alnor, og slutter: ”Men først og fremmest er det hverdagen, der skal spille i TMS.”

ALPI-Cup 2015

TMS sætter håndbold i højsæde, ved eliteopstartsstævnet Alpi-Cup 2015 for U16-U18 sidste weekend i august. Her er det igen elitesatsningen og talentarbejdet, der sætter rammerne for cuppen.   Alpi-Cup er et invitationsstævne med ambition om deltagende klubber fra øverste hylde med deltagelse af Kolding IF, GOG, Oure, LUGI, Halmstad og TMS Ringsted. 

Alpi-Cup er TMS’ hjemmebaneturnering med fokus på kvalitet:

Højt sportsligt niveau

2x30 min (incl. time-outs) og tid til opvarmning mellem kampene

2 dommere med divisionsniveau i alle kampe

Hver klub bliver tildelt 2 (eget) omklædningsrum

Alle hold får 1 videooptagelse af en af deres kampe

Gratis frugt til alle kampe

Præmier til vinderne af hver række

Mulighed for træningspas fredag aften

 

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk