Nyheder og presse
Del

Håndboldkaravanen sætter sine spor i det nordjyske

Tekst og Foto: Frederik G. Schmidt

Tilbage i oktober sidste år fik BTI Håndbold besøg af DHF’s Håndboldkaravane. Det var en lærerig dag, hvor et hav af veloplagte unge mennesker fra området oplevede glæden ved at spille håndbold. En glæde, der nu har kastet flere nye hold og spillere af sig.

Håndbold er blevet det nye sort

Tannisbugt-Hallen i Bindslev i Nordjylland er igen fyldt med håndboldglade unge piger og drenge. I den lille håndboldklub Bindslev-Tversted oplever de en stigende interesse for håndbolden blandt byens og områdets unge mennesker. En interesse, der blev kickstartet måneder tilbage af Håndboldkaravanen og tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen.

”Først og fremmest var det en fantastisk dag. Vi valgte fra klubbens side at tage imod tilbuddet og åbne dørene for en stor gruppe unge fra den lokale skole. Dagen i sig selv var rigtig lærerig for alle involverede parter, men den betød også direkte, at vi fik tre nye U-12 spillere tilknyttet her i klubben,” siger Helle Lyngbak, formand for BTI.

Helle Lyngbak fortæller, at det kun var starten på en længerevarende tilstrømning. Hun blev kontaktet af en gruppe unge drenge, der efter besøget fra Håndboldkaravanen også havde fået øjnene op for håndbold.

”Vi havde slet ikke forventet så stor en effekt. Da drengene kontaktede mig, havde vi ikke noget hold til U-14 og U-16 drenge. Vi havde heller ingen planer om det, men da først interessen viste sig at være der, så gjorde vi med det samme plads til dem og fik igangsat en træning. I dag tæller holdet omkring 20 spillere på alle niveauer og med vidt forskellig erfaring inden for håndbold. At det har kunnet lade sig gøre, gør mig både stolt og rigtig glad,” siger Helle Lyngbak.

Drengene venter spændt på at det bliver deres tur 

Forståelse for vilkår 

Håndboldafdelingen har i en længere periode fokuseret på at styrke samarbejdet mellem de forskellige sportsgrene drenge dyrker. Det samarbejde har også haft indflydelse på de mange nye håndspillere, der er kommet til. Her har man taget hensyn til de forskellige vilkår:

”Nogle af de førnævnte U-14 og U-16 drenge gjorde os fra starten opmærksomme på, at deres første prioritet var fodbold eller at de havde andre ting at se til. Derfor blev vi nødt til, at tage en række hensyn og forsøge at tilrettelægge tingene på den bedst mulig måde. Vi kender vores vilkår og vi forsøger, at få det bedste ud af tingene. Vi tvinger dem ikke til at vælge side eller prøve at påvirke dem i en bestemt retning. De skal have det sjovt, når de kommer til håndboldtræning, og så forsøger vi at udvikle dem uanset niveau,” fortæller Helle Lyngbak.

Træner for den store flok af U-14 og U-16 drenge, Steffen Bowman, kan også kun nikke genkendende til, hvad Helle Lyngbak fortæller.

”Det er så fedt, at vi har fået samlet sådan en stor flok glade drenge. Det er en fornøjelse at komme til træning og være sammen med dem. De kommer hver gang, og de hygger sig. Det er tydeligt, at håndbolden gør noget for dem, og at kammeratskabet vokser. Det er lige meget, om man har været til træning to gange eller har spillet håndbold i fem år,” siger træner Steffen Bowman.

Stefan Bowman nyder at træne de unge knægte 

Anledning til nye initiativer

Den nye opblomstring i håndboldafdelingen hos BTI har givet blod på tanden. Besøget af Håndboldkaravanen skal ikke være det sidste initiativ, der skal sprede håndboldglæden. Formand Helle Lyngbak har allerede nye idéer i støbeskeen. Her vil klubben udnytte sin geografiske placering og spille Beach Handball på den nærliggende strand. Ligeledes overvejer hun at starte en målmandsfabrik op til næste sæson.

”Vi ser på mulighederne for at spille Beach Handball til sommer. For os er det vigtigt at vise de unge drenge og piger, at håndbolden har mange facetter. Vi vil gerne have, at de bliver ved med at hygge sig med hinanden og spille håndbold. Det skal i hvert fald ikke være manglende tilbud, der får dem til at miste lysten til spillet. ”

”I klubben har vi nogle meget dygtige målmandstrænere. Derfor arbejder vi også på at få etableret en målmandsfabrik til næste sæson – måske i samarbejde med vores naboklubber. Her vil alle målmandsinteresserede spillere kunne få et ekstra løft og en kompetent træner, der kan udvikle dem. Der er altid mangel på dygtige målmænd, og dem vil vi da gerne ”producere” flere af. Uanset hvad udfaldet bliver på vores idéer, så er jeg glad for alle de unge mennesker, der spiller håndbold hos os, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden byder,” slutter Helle Lyngbak.

Du kan se mere til vores besøg hos BTI og hører hvad pige-og drengespillerne selv siger i videoen nedenfor: 


Læs mere om Håndboldkaravanen, hvordan du kan samarbejde med skoler, og hvordan du melder din klub til her

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk