Nyheder og presse
Del

Erritsø Håndbold scorer nye medlemmer på Håndboldkaravanen

Af Alexander Elverlund Foto: Jan Christensen

Ville ikke lade sig slå ud
Erritsø Håndbold vidste, at de ikke kunne få plads på DHF’s Håndboldkaravane og besluttede derfor at tage sagen i egne hænder. Håndboldkaravanen har nemlig strategisk betydning for opbygningen af børne-/ungeafdelingen.

Dansk Håndbold Forbunds populære Håndboldkaravane blev lynhurtigt fuldt booket med 125 aftaler. For at imødekomme de mange forespørgsler fra foreninger, der ikke havde fået en plads, har DHF udviklet en gør-det-selv-vejledning. En vejledning, som mange klubber har taget til sig, og en af dem er Erritsø Håndbold.

”Vi har været med et par gange – senest sidste år, og da vi har været meget glade for konceptet, ansøgte vi også om at blive en del af Håndboldkaravanen denne gang, men fik desværre ikke plads. Heldigvis blev vi kontaktet af DHF’s udviklingskonsulent, Carsten Glejbjerg, der fortalte om gør-det-selv-materialet til Håndboldkaravanen,” siger formand i Erritsø Håndbold, Annette Pustelnik.

Materialet gjorde, at Erritsø Håndbold kunne følge op på sidste års succes med karavanen, der i den grad er med til at løfte opmærksomheden omkring håndbold i de aldersgrupper, hvor der kan være nogle udfordringer med at fastholde og tiltrække medlemmer.

”Sidste år kørte vi forløbet for 5. klasser, mens vi i år har besluttet at gå ned til 3. klasserne, da vi er i gang med at starte et U10-drengehold op. Håndboldkaravanen skaber noget synlighed omkring klubben som et godt fritidstilbud, og det er en virkelig stor hjælp, når man vil bygge en børne-/ungeafdeling op,” fortsætter Annette Pustelnik.

Udviklingen vendt i Erritsø
Erritsø Håndbold har været helt nede at vende på kun 25 medlemmer, men de har via en koncentreret indsats vendt udviklingen fuldstændig på hovedet og kan i dag tælle til 117 medlemmer - eller en stigning på næsten 500 procent

En del af denne udvikling er sket oven på diverse ’Knæk Kurven’-forløb, som ud over Håndboldkaravanen også har omfattet et ’Klub-Building’-forløb med særlig fokus på frivilligstrategien.

”De forskellige initiativer fra DHF’s side har givet os mulighed for at afsætte ressourcer til også at være tovholder på skolesamarbejdet mellem Fredericia Kommune og foreningen. Det var sværere tidligere,” siger formanden for Erritsø Håndbold og påpeger, at foreningen har fået rigtig gode samarbejder op at køre med lokalrivaler, skoler og også børnehaver:

”Vi har jo altid været lidt i konkurrence med Fredericia HK, men vi har fundet ud af at samarbejde langt mere end tidligere. De har både elite og bredde, mens vi udelukkende har bredde. Samtidig regner vi også med at køre 40 børnehavebørn igennem karavane-forløbet her i efteråret sammen med DHF’s Trille Trolle-tilbud til de mindste, så vi kan få fat på fremtidens medlemmer. Sidst, men ikke mindst, har vi et fremragende samarbejde med Erritsø Fællesskole,” slutter Annette Pustelnik.

Klubben ved Lillebælt har altså en masse spændende initiativer i gang for at fastholde og tiltrække medlemmer. Fra dårligt at kunne samle to mandskaber forventer Erritsø Håndbold nu at kunne mønstre ti hold til den nye sæson - herunder otte børne-/ungehold.

Erritsø Håndbold
Erritsø Håndbold er en del af EGIF (Erritsø Gymnastik- & Idrætsforening) og holder til lige syd for Fredericia. EGIF har haft håndbold på programmet i næsten 100 år, men var i en periode helt nede på kun 25 medlemmer. Den nedadgående kurve er dog eftertrykkeligt vendt, og klubben kan nu mønstre næsten 120 medlemmer.

Se også: Folkeskolereformen: År 1

Denne artikel er tagget med følgende interesseområder:

Læs flere spændende artikler

Vælg forbund

Luk