Foreninger og uddannelse
Del

Tirsdag den 9. februar 2021

Info om Oplæg - Tirsdag den 9. februar 2021:

Tryghedsrejsen (Hand the Ball Sverige)

For at forstå, hvad oplægget Tryghedsrejsen handler om, skal må du først vide lidt om, hvad Hand The Ball er for en størrelse.

Hand The Ball er et projekt, der startede i 2011 af tidligere landsholdsspiller Lasse Boesen og Ole Bruun Andersen. Projektet har det mål at flytte fokus fra konkurrence og resultater til det sociale og aktiverende element af spillet for at skabe en bedre tilværelse og øge livskvaliteten gennem leg for børn og unge i hele verden. Projektet arbejder med den unikke bold som et dialogskabende værktøj og har i dag aktiviteter i hele verden blandt andet i Kenya og andre udviklingslande og slumområder. 

I dette oplæg dykker vi ned i Tryghedsrejsen, som er et svensk Hand The Ball-initiativ, der sætter fokus på inklusion og bevægelse i skolen i udsatte områder gennem Hand The Ball-aktiviteter. Projektet er udviklet af Jennie Linnell og hendes far Ingemar Linnell*. I dette oplæg viser Jennie Linnell nogle af Hand the Ball Sveriges projekter ser ud, og hvordan man over tid får arbejdet til at holde. 

Jennie Linnell har en en master i idrætspsykologi og forelæser en del indenfor ledelse, motivation og gruppedynamik i hold. Ved siden af det her har hun spillet på eliteplan i over ti år og været 4-5 år i dansk håndbold (KIF Vejen og Odense HC). HUn har også altid arbejdet indenfor skole med børn - både med og uden en diagnose. Jennie brænder for, hvordan vi som idræt kan tage et samfundsansvar for, at børn og unge kan og vil bevæge sig mere. Derfor har hun i snart tre år arbejdet sammen med sin far omkring Hand the Ball Sverige med uddannelse af instruktører og pædagogik.

Jennie og Ingemar har fået inspiration af Hand the Ball Danmarks ide og grundlag, men lagt flere lag på, hvad gælder motivation og pædagogik ud fra forskning. De kører en "light" variant af håndbold gennem streethåndbold og her uddanner de både ledere fra håndboldklubber men også ansatte på skoler, der arbejder med bevægelse.

Læs mere om Hand the Ball Sverige her.

*Ingemar Linnéll, tidligere træner for det svenske landshold 2004-2008, og klubtræner for KIF Kolding (1998-2001, 2008-2011)

Udfordringer til alle børn

Hvordan kan man træne og udfordre børn på forskelligt niveau? Det er essensen af oplægget, som den svenske træner Johan Zanotti tager dig igennem. Med udgangspunkt i Multitasking Traning vil Johan Zanotti tage deltagerne med i vores virtuelle hal og præsentere en række af hans øvelser,  hvor børnene får puttet en masse bevægelser i ”bevægelsesbanken” og samtidig får trænet multitasking.

Johan Zanotti vil komme med hans bud på, hvor og hvorfor Multitasking Traning er godt i børnetræningen, og han vil vise, hvordan han i de samme øvelser kan give alle børnene den rette udfordring, selvom de ikke er på samme niveau.

Johan Zanotti har arbejdet med håndbold i cirka 30 år. I de sidste 15 år har han parallelt med en karriere indenfor elitehåndbold arbejdet med at udvikle Multitasking Training.

Om Multitasking Training siger Zanotti selv:

Tanken med Multitasking Training er, at børnene i hver øvelse skal finde stimulans og træning af både krop og hjerne. 
Øvelserne skal stimulere og udfordre spilleren samt gøre, at spilleren ikke har tid til at tænke fremad, men i stedet hele tiden er "på".
I lige så høj grad, som det er en udfordring for dine spillere, er det en udfordring for dig som træner, og min tanke er at give dig værktøjer, som du kan bruge, så du kan starte med Multitasking Training.

Afrunding på aftenens program

En fælles afrunding fra Dansk Håndbold Forbund og evaluering fra deltagerne.

Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til DHF bredde- og udviklingsafdeling og der vil blive informeret om eventuelle kommende begivenheder og materialer.

Vælg forbund

Luk