Foreninger og uddannelse
Del

Streaming-kamera i hallen

Dansk Håndbold Forbund og Sportway indgår samarbejde om ny streamingtjeneste til håndbold

Snart kan alle håndboldklubber få et topmoderne og automatisk kamera i hallen. Opsætningen og driften af kameraet klarer Sportway kvit og frit, fordi omkostningerne bliver dækket af indtægter fra streaming-abonnementer og et tilhørende coaching tool.

Seks haller har allerede været med til at teste løsningen med stor succes. Målet er at udbrede løsningen til alle haller i Danmark over en årrække i tæt samarbejde med foreninger og kommuner eller halejere.

Hvordan virker kameraet så?
Kameraets system skal blot vide, hvornår kampen starter, og så styrer det ellers selv alt omkring optagelse, videoproduktion og streaming. Produktionerne af kampene er drevet af en algoritme, der er specialudviklet til håndbold. AI-teknologien følger automatisk kampen og zoomer ind og ud, så der skabes en professionel produktion. Kampplanlægningen er koblet til Dansk Håndbold Forbunds turneringsplan og kører helt automatisk.

Udover transmissioner af selve kampene giver et tilhørende coaching tool mulighed for analyse af kampe og træning samt individuel udvikling og analyse af spillere.

Sportway begynder at opsætte kamera fra august 2022. Jeres forening kan komme øverst på listen ved at skrive til projektleder i Dansk Håndbold Forbund, Kasper Tolstrup Andersen kta@dhf.dk

Kasper Tolstrup Andersen
Kasper Tolstrup Andersen 31512129

Vælg forbund

Luk
ANNONCE