
Nyt projekt skal få liv i Håndbolden i studiebyerne
Et nyt projekt under navnet ”Håndbold i studiebyerne” skal få de håndboldspillende studerende i Aarhus-området tilbage på håndboldbanen. Projektet skal også inspirere andre studiebyer til at følge trop.
Når unge skal læse videre, er mange nødt til at flytte til en ny by for at komme ind på drømmestudiet. Det gælder selvfølgelig også for de håndboldspillende unge, som forlader de vante rammer blandt holdkammeraterne i barndomsklubben.
I den bedste af alle verdener fandt spilleren nu en ny klub i studiebyen og spillede videre her. Sådan går det desværre langt fra altid, og i Aarhus-kommune ligger man endda under landsgennemsnittet, når det kommer til antallet af unge, der spiller håndbold, i aldersgruppen 18-24 år.
Håndbold i studiebyerne
Dét projekt hedder Håndbold i studiebyerne og har altså til formål at få de håndboldspillende studerende tilbage på håndboldbanen, selvom de nu befinder sig i en ny by.
Måden det vil ske på, er at gå i dialog med de unge – både med dem, der ikke er startet i en ny klub, for at høre hvilke barrierer der har været i forhold til en eventuel opstart. Men også dem, der er startet i en ny klub, for at få indsigt i hvordan man kan engagere andre unge håndboldspillere til at gøre det samme.
Derudover skal projektet skabe synlighed ude på uddannelsesstederne og i studenterforeningerne, og så skal det være med til at udvikle seniorafdelingerne og klubmiljøerne i Kreds 5.
Når projektet er slut, skal det ende ud i en metode og viden, som kan inspirere andre studiebyer såsom Aalborg, Odense, København og Esbjerg til at følge trop og engagere de håndboldspillende studerende til at starte i en klub nær dem.
Håndboldklubberne er en del af projektet
For at det skal lykkes at få flere studerende ind i klubberne, er det vigtigt, at foreningerne er klar til at tage imod nye spillere, vil stille deres erfaring med studiemiljøer til rådighed og spare med andre klubber om alt fra idéer til udfordringer.
Derfor vil alle foreninger i Kreds 5 blive involveret på det niveau, de ønsker at være med. Man kan enten være kerneklub, hvor man allerede har en seniorafdeling men ønsker at styrke studiemiljøet. Her er det vigtigt, at der er plads og ressourcer til at tage imod nye spillere i løbet af sommeren og efteråret.
Man kan også være inspirationsklub, som allerede har velfungerende studiemiljøer i klubben, og som gerne stille sin viden og sparring til rådighed for projektet, andre håndboldforeninger og håndboldnetværket.
Den sidste mulighed er at blive netværksklub. Netværksklubberne er meget nysgerrige på projektet, men har ikke ressourcerne til på nuværende tidspunkt at gå ind i et forløb. De er i stedet velkommen til at lytte med og sparre om spørgsmål og overvejelser.
Vil du vide mere om projektet Håndbold i studiebyerne, er du velkommen til at deltage på netværksmødet i uge 14 og det efterfølgende opsamlingsmøde i uge 15. Du kan også kontakte projektmedarbejder Mads Bo Jensen, som står for den overordnede kommunikation, koordinering og kontakt til klubberne.
Mads Bo Jensen kan kontaktes på mail mbj@dhf.dk og telefon 41820937.
Projektet løber i første omgang i perioden 1. marts til 30. november 2021.