Nye spilformer
Del

Indslusningsstævner

Om indslusningsstævner
For en U9-træner kan det være svært at forudse, hvor mange nye børn der begynder til håndbold i løbet af en sæson, og derfor hvor mange hold der skal tilmeldes turneringen fra start. For at sikre, at nye U9-spillere, der kommer til i løbet af sæsonen, ikke kastes ud i kamp mod mere øvede håndboldspillere fra start, udbydes der indslusningsstævner. Det giver trænere mulighed for at give nye spillere gode oplevelser med at spille kamp.

Til indslusningsstævnerne er der fokus på ekstra vejledning, da man ikke forventer, at spillerne har kendskab til alle reglerne endnu. 

Nye U9-spillere kan deltage i indslusningsstævner i op til et halvt år på grund af den halvårlige turnering, hvorefter alle spillere med fordel kan indgå i en turneringskamp på enten A-, B- eller C-niveau.

Valg af bold
Til indslusningsstævnerne beslutter de deltagende hold indbyrdes, hvilken bold der spilles med, om det skal være en læderbold str. 00, en skumbold str. 00 eller en streetbold. Ved uenighed om hvilken bold, der skal bruges, spiller holdene med en læderbold str. 00.

Banen og regler
Kampen afvikles på kortbane med fire markspillere og én målmand og med de samme regler som i U9-turneringskampene.

Dansk Håndbold Forbund anbefaler, at der påsættes dommere til at afvikle kampene, hvis det er muligt.

Indslusningsstævner er ikke et U8-produkt
Formålet med indslusningsstævner er at give nye U9-spillere en indføring til håndboldkampe, og ikke for at øvede U8-hold kan få nye udfordringer mod ældre spillere.

Har klubben nogle meget øvede U8-spillere, bør klubben henvende sig til deres lokale udviklingskonsulent for at få en håndboldfaglig drøftelse af, hvilke muligheder der er for at udfordre spillerne.

Vælg forbund

Luk