Nye spilformer
Del

Etabler en DHF Kortbane

ETabler EN Kortbane

En kortbane måler 20 meter i bredden og mellem 25,5 og 26 meter i længden afhængig af en eventuel minibanes placering på halgulvet. 

Banens korte længde betyder, at der på halgulvet vil være mulighed for at spille på kortbane og minibane samtidig, såfremt minibanen er placeret i den ene ende af hallen. Dermed kan man udnytte hele halgulvet, så flest muligt kan være aktive ad gangen.

Download et kort infoark om kortbane her.

OPSTREGNING

Når I skal etablere en kortbane, bør I tage udgangspunkt i, hvordan jeres minibane(r) er placeret for at skabe størst mulig fleksibilitet i jeres anvendelse af halgulvet.

Dansk Håndbold Forbund anbefaler, at der på en 40x20-bane etableres en kortbane samt tre minibaner, som vist i Eksempel 1, hvor det er muligt. Det skyldes, at denne opstregning giver den mest optimale fleksibilitet i forhold til forskellige træningsmuligheder og holdkombinationer, men der findes også andre variationsmuligheder som vist i eksempel

Er der etableret en minibane, som vist i Eksempel 2, etableres en kortbane, så den måler 25,5 x 20 meter.

Er der etableret en eller to minibaner, som vist i Eksempel 3, etableres der en kortbane henover minibanerne. I dette tilfælde kan kortbanen med fordel forlænges til 26 x 20 meter, så det nye målfelt flugter med midterlinjen på 40 x 20-banen. Denne løsning giver dog ikke samme fleksibilitet som de øvrige eksemplerne.

FÅ STØRRE FLEKSIBILITET MED ET MOBILT NET

For at opnå den fulde fleksibilitet, som en kortbane giver mulighed for, kræver det, at der etableres et mobilt net, der enten kan trækkes frem fra baglinjen eller ud fra sidelinjen og dermed dele hallen op i flere rum. 

For at dække omkostningen til etableringen kan foreningen med fordel forsøge at involvere kommunen eller den lokale idrætshal. Etableringen er en engangsinvestering, som også giver værdi for både kommune og idrætshal, da flere udøvere kan være aktive på samme tid.

Der findes forskellige løsninger for at få etableret et mobilt net, så kontakt en leverandør for at høre mere om mulighederne.

 

 

Vælg forbund

Luk